fbpx

10 tipov potovanj, ki bi jih moral doživeti vsak

Zanimivosti

Vsak začetek je povezan z omahovanjem…

Poležavanje na plaži ali z nahrbtnikom po Evropi? Oboje so super počitnice – stopimo iz okvirjev in splanirajmo izlet, ki se ga sicer ne bi nikoli lotili!

srakoper: “No meni definitivno idealno destinacijo predstavlja Indija, saj nudi popotniku primerno raznolikost in dozo kaosa na vsakem koraku, kot tudi odmik od klasičnega kaosa Indije, če to želiš. Ravno zato se tja recimo vračam. Eden izmed večjih prihajajočih izzivov je štopanje do Indije in povratek z transibirsko nazaj, vendar to bo enkrat v prihajajočih letih. Za krajše obdobje (kakšen mesec, dva..) pa recimo tudi Bolivija….”

1. Solo izlet

Solo potovanja na nas vplivajo drugače kot tista v družbi. Izberite destinacijo, kjer se počutite varne pa vendar pojdite iz cone udobja, uživajte v lastni družbi in se prepustite situaciji.

2. Po poteh vaših prednikov

Ali poznate svoje korenine? Povprašajte kje so se rodile vaše babice in dedki ter se podajte na pot.

3. ‘Last minute’ izlet z letalom

Ali ste pripravljeni na avanturo? Poiščite najugodnejšo letalsko karto in odletite v neznano.

4. Digitalna razstrupitev

Doma pustite telefon in računalnik ter pustite svoji kreativnosti prosto pot.

5. Dolg pohod

Dolg pohod zbistri misli, zgradi samozavest in morda ponudi idejo kaj želite zares početi v svojem življenju. Morda za začetek izberite Camino de Santiago v Španiji?

6. Couchsurfing

Najboljši način spoznavanja mesta je druženje z domačini. Ali imate prijatelja, ki živi v drugi državi in bi lahko prespali pri njem? Če ne pa raziščite možnost couchsurfinga in prespite na kavču pri “neznancu”.

7. Snorkljanje ali potapljanje

Raziskave kažejo, da priprave na pot prinašajo več sreče kot potovanja sama. Doma naredite licenco za potapljanje in se odpravite na eno najboljših potapljaških lokacij.

Sledite nam

8. Prostovoljstvo v tujini

Prostovoljstvo vam bo prineslo občutek zadovoljstva, stkali boste nove vezi in spoznali drugo kulturo.

9. ‘Road trip’ po Ameriki

Ne glede na to ali se odločite za obisk nacionalnega parka ali vožnjo po zahodni obali, je road trip izlet, ki ga ne boste nikoli pozabili.

10. Počitnice doma

Le redko vse spustimo iz rok, pozabimo na svoje obveznosti in uživamo v lastnem domu. Organizirajte večerjo za prijatelje, privoščite si filmski maraton in dolge dneve s knjigo v roki – poceni počitnice, ki vam bodo napolnile baterije.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!