fbpx

16. 1. – svetovni dan snega

Aktivnosti, Dogodki, Zanimivosti

V soboto in nedeljo, 16. in 17. januarja 2016, bo dolina pod Poncami že petič zapored gostila Svetovni dan snega.

Svetovni dan snega ali vse-svetovna akcija »Bring Children to the Snow«

V soboto in nedeljo, 16. in 17. januarja 2016, bo dolina pod Poncami že petič zapored gostila Svetovni dan snega. Poleg Planice bodo podobne snežne aktivnosti organizirane v več kot 40 državah sveta.

Dogodek je v prvi vrsti namenjen otrokom, ki se bodo v Planici lahko preizkusili v nordijskih disciplinah – smučarskih skokih in teku na smučeh. Brezplačno si bodo lahko sposodili opremo in ob spremstvu strokovnega vodstva nekateri naredili tudi prve korake v teh zimsko-športih aktivnostih.

firefox 11.1.2016 , 15:01:16 http://www.planica.si/index.php?t=Galerija&gid=241&l=sl Svetovni dan snega 2015 | Planica - Mozilla Firefox

V Planici bo tudi Franci Petek, bivši vrhunski smučarski skakalec, ki bo otrokom na njegovi uspešnici leta – Mini Planici, pričaral lepote smučarskih skokov. Za trenutek bodo lahko tudi vaši otroci Peter Prevc, Jurij Tepeš ali Špela Rogelj.

Otroci bodo imeli na voljo še množico drugih aktivnosti na snegu, tako da bo dogodek zagotovo zabaven in nepozaben. Poskrbljeno bo tudi za slastne prigrizke in nagrade.

firefox 11.1.2016 , 15:02:22 http://www.planica.si/index.php?t=Galerija&gid=241&l=sl Svetovni dan snega 2015 | Planica - Mozilla Firefox

V soboto 16. januarja se bodo vsem ostalim otrokom v Planici pridružili tudi otroci z motnjami v razvoju. Izkoristili bodo lahko možnost brezplačnega uživanja v zanje pripravljeni snežni deželi novega Nordijskega centra. Dogodek tega dne bo tako del svetovnega gibanja Specialne olimpijade.

Dogodek Svetovni dan snega bo potekal hkrati s Svetovnim pokalom v smučarskih tekih in bo za vse obiskovalce brezplačen.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Zavedanje otrok, da istočasno na takem dogodku nekje drugje na svetu uživajo tudi drugi otroci vseh ras in kultur, bo zagotovo dalo dogodku še večjo čarobnost. Kar naenkrat bomo vsi postali del nečesa velikega.

Več na: http://www.planica.si/Svetovni-dan-snega


Sledite nam


RSS Ustavi se!