fbpx

19. knjižni sejem v Ljubljani

Novice

Da smo Slovenci ljubitelji knjig, ni dvoma. Kar dokazuje tudi vsakoletni knjižni sejem. Med 26. in 30. novembrom je v Cankarjevem domu v Ljubljani namreč potekal že 19. po vrsti. Obiskovalci so si na razstavnih prostorih založnikov lahko ogledali vse knjižne novosti in zimzelene uspešnice ter spremljali živahnost debatnih kavarn s temami, ki se prepletajo […]

Da smo Slovenci ljubitelji knjig, ni dvoma. Kar dokazuje tudi vsakoletni knjižni sejem. Med 26. in 30. novembrom je v Cankarjevem domu v Ljubljani namreč potekal že 19. po vrsti. Obiskovalci so si na razstavnih prostorih založnikov lahko ogledali vse knjižne novosti in zimzelene uspešnice ter spremljali živahnost debatnih kavarn s temami, ki se prepletajo s knjigo ter spodbujajo k branju in zvedavosti. Debatna kavarna je že četrto leto polnila sejemsko preddverje in burila duhove mimoidočih, hkrati pa spodbujala novinarje, da pišejo o Knjižnem sejmu in temah, ki jih na sejmu obdelujejo.

KnjigeLetos so se lotili tistega, česar pri nas na knjižnem trgu menda ni: pop kulture. Angleži in Američani, ki so si jo izmislili, so jo seveda že razvili tudi na knjižnem področju. Knjige so v Angliji lahko ravno toliko množičen pojav kot pop glasba, kar omogoča ne le bolj sproščen odnos Anglosasov do kulture, pač pa tudi tako imenovani “mass market”, ki predstavlja množično tržišče cenejših popularnih izdaj. Založniška akademija pa je gostila mnoge priznane predavatelje iz Evrope, ZDA in Slovenije, ki so spregovorili o aktualnih strokovnih temah. Otroškega živžava je bilo tudi letos na sejmu veliko, saj brez podmladka pri knjigah ne bomo dolgo obstali – če mladim z zgledom ne bomo dajali priložnosti, da bi imeli knjigo radi.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!