fbpx

5 idej, če za počitnice niste odpotovali!

Aktualno, Novice, Sprostitev

Kaj pa, če bi letošnje počitnice preživeli doma?

Počitnice so tu! Otroci so navdušeni, starši pa veseli počitka. Poleg nekoliko daljšega jutranjega spanca pa tudi za počitnice doma potrebujete dober načrt. V nasprotnem primeru bodo prosti dnevi švignili mimo vas in zopet boste na delovnem mestu. Še pred začetkom dopusta pospravite stanovanje, da se bo to opravilo za vami. V službi povejte, da ste na dopustu, četudi doma, zato ne odgovarjajte na klice in elektronsko pošto. Doma ste ostali, da se sprostite, razvedrite in napolnite baterije. Počnite stvari, za katere vam med letom zmanjka časa. V načrtovanje počitnic vključite svoje otroke. Njim ni toliko pomembno kje so, temveč, da so z vami in da je druženje prijetno.

1. V Piran po vitamin D

Zapeljite se do Pirana. Avto pustite na parkirišču v mestu ali v mestni hiši na Fornačah, od tam pa se do centra zapeljite z brezplačnim avtobusom ali se sprehodite po lepo urejeni obalni stezi. Obiščite akvarij Piran, kjer boste doživeli podvodni svet slovenskega morja. Ni tako velik in bogat kot kateri drugi v Evropi, bo pa prav tako potešil otroško radovednost. Nameščenih imajo 25 bazenov osvetljenih z umetno svetlobo, ki skušajo morske organizme prikazati v čim bolj naravni luči. Nadaljujte mimo Tartinijevega trga, polnega otrok, ki se podijo za žogo ter se po tlakovani cesti povzpnite na mestno obzidje in cerkev sv. Jurija. Od tam se ali spustite na drugo stran v Fieso ali pa se po isti poti vrnite nazaj v središče Pirana in si privoščite porcijo svežih rib.

2. Kekčeva dežela v Kranjski Gori

V Kekčevo deželo se lahko podate sami ali pa otroke posadite na Bedančev avtobus v Kranjski Gori, ki jih bo po dveh urah pripeljal nazaj. Kekec jim bo v pravljični deželi postregel s pravo pastirsko malico, teta Pehta jim bo zaupala nekaj skrivnosti o zdravilnih zeliščih, Brincelj pa jim bo zaigral na piščal in pripovedoval o prigodah z mogočnim Bedancem. Kranjska Gora sicer ponuja nešteto možnosti za izlet. Z otroki ali sami, če bodo ti medtem uživali v Kekčevi deželi, se podajte na lahek enourni sprehod po Tamarju in se na koncu povzpnite še do slapa Nadiža, ki je oddaljen le petnajst minut strme huje stran od koče v dolini Tamar.

3. Podpeško jezero in Sveta Ana

Sveta Ana nudi kratek izlet v naravo, ki vam bo skupaj z otroki vzel približno 30-45 minut hoje. Sveta Ana je sicer cerkev, zgrajena že leta 1150 in vidna daleč naokoli. Leži na manjšem hribu nad naseljema Podpeč in Jezero. Na vrhu nudi najlepši razgled na ljubljansko barje in ob lepem vremenu še na Krim, Polhograjsko in Zasavsko hribovje ter Kamniško-Savinjske Alpe. S seboj vzemite daljnogled in si pripravite malico, ki jo pojeste na vrhu. Ob vznožju Svete Ane leži Podpeško jezero, v katerem lahko v poletnih mesecih zaplavate ali se ob nabrežju sončite.

4. Izlet v Ljubljano

Prelevite se v turista, obiščite turistično-informativno točko in se pozanimajte kaj se dogaja v Ljubljani. Gledališko-glasbeni natopi so, kar stalnica v mestu. Otrokom razkažite ponudbo na tržnici, rezervirajte vstopnice v otroškem gledališču ali si v Prirodoslovnem muzeju oglejte okostje mamutu. Hiša eksperimentov na Trubarjevi ulici ponuja poučno-zabavno izkušnjo za celo družino. V mestu se igrajte igrico in štejete mostove ali tekmujeta v tem kdo prvi vidi določeno stavbo. Iz mesta naj vas pot vodi v park Tivoli, morda nadaljujete na Rožnik ali pa se ustavite na igrišču in si za konec privoščite sladoled v Čolnarni. Nadaljujete pa… s skokom v Atlantis?

 5. Obisk Vodnega mesta Atlantis

En dan si rezervirajte za družinski obisk bazena. V Vodnem mestu Atlantis je poskrbljeno tako za najmlajše kot za njihove starše. Ne glede na to ali je zunaj sonce ali mraz, lahko vi čofotate v notranjih in zunanjih bazenih ter se spuščate po toboganih. Otroci bodo uživali na umetnih valovih in v plavanju s tokom skozi podzemno jamo. Malčkom je posebej namenjen bazen prilagojen njihovi višini. Malo starejši otroci pa bodo raje uživali v sosednjem bazenu z vodnimi igrali. V Atlantisu lahko izbirate med 2-uro, 4-urno ali celodnevno vstopnico. Na voljo imajo različne pakete s popusti, nekateri vključujejo tudi jedi iz gostinsko ponudbo. Za otroke od malčkov naprej so organizirane vadbe prilagajanja na vodo in plavalni tečaji, kjer se naučijo tudi potapljati. Starejšim otrokom zagotovo že zaupate, da sami odkrivajo radosti, kajne? Medtem si privoščite obisk savne (finske, turške, infra rdeče in celo čokoladne!) in svoje mišice razvajajte v Centru azijskih masaž. Izbirajte med eksotično tajsko, indijsko ali kitajsko masažo. Savnanje krepi naš imunski sistem, masaža pa nudi prijetno sprostitev za dušo in telo. Če razmišljate o novi frizuri ali nekaj minutah v solariju, skočite v Atlantisov frizerski salon in urejen solarij. Dan v Vodnem mestu Atlantis je lahko popoln, tudi če Vas skrbi parkiranje ali doma pozabljene kopalke. V bližnji brezplačni parkirni hiši je na voljo dovolj prostora za Vašega jeklenega konjička, v trgovini Potapljaški center Atlantispa so dobro založeni s kopalkami, plavalnimi očali, vodnimi igrali in drugo plavalno opremo. S seboj prinesite knjige zase in za otroke ter v branju skupaj poležavajte na ležalnikih ob bazenu. Če boste na bazenu ves dan, zavijte v njihovo restavracijo in izbirajte med pestro ponudbo dobrot. Po celodnevnem kopanju, boste zvečer prijetno utrujeni odšli domov.

ticca: “Lej kak dan doma kaj ustvarjata, se igrata, morda greš iz njim po nakupih in skupaj nabavita hrano za 6 dni ter skupaj kuhata kosilo, večerjo in morda še kaj spečeta, se igrata družabne igre. Morda kakšna vožnja z vlakom ali morda samo z mestnim avtobusom in obisk knjižnice in morda kakšne delavnice, morda res en dopoldne obisk Atlantisa ali samo kakšnega parka kje imata piknik in kjer se skupaj žogata……”

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!