5 idej za vikend izlet

Potovanja

Dunaj je le nekaj ur vožnje oddaljen od naše prestolnice.

# Dunaj in Bratislava

Dunaj je le par ur vožnje oddaljen od naše prestolnice in je zato odlična izbira za vikend izlet. Glavno mesto Avstrije se razprostira na obeh bregovih Donave in je le 60 km oddaljeno od Bratislave, tako da si lahko v enem vikendu ogledate, kar dve prestolnici.

Štefanova cerkev na Dunaju

# Benetke

Benetke so glavno mesto italijanske Benečije, znano po beneškem karnevalu v mesecu februarju. Zgrajene so na kolih, kanale med hišami pa še danes uporabljajo za prevoz ljudi in blaga.

Nešteto kanalov v Benetkah

# Budimpešta

Prestolnica Madžarske velja za pravi arhitekturni biser Srednje Evrope. Sprehodite se ob Donavi, povzpnite se na grajski grič, si za kosilo privoščite čisto pravi madžarski golaž in se za konec razvajajte v enih izmed term.

Grajski grič v Budimpešti

# Praga

Praga ob reki Vltavi je čudovita prestolnica z nešteto muzeji in galerijami, ter tradicionalnimi pivnicami z odličnim pivom in domačo hrano.

Karlov most v Pragi

# Rim

Prestolnica Italije je živahno mesto, kjer se ‘novo’ prepleta z zgodovino. Staro je več kot 3000 let in v sebi skriva prečudovite umetniške zaklade in arhitekturo.

Pogled na Rim

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Loti Palmer: Prepoznajte (narcistične) metode manipulacije
  Oseba z narcističnimi lastnostmi (ali motnjo) potrebuje občutek, da je svet okoli nje tak, kot ga vidi in razume ona, zato si za dosego tega cilja pomaga z različnimi sredstvi. Glavno med njimi je manipulacija. Spoznajte najbolj pogoste oblike in se jim z znanjem in veščinami uprite.
 • Vsak človek ima v sebi čarobno vilo
  Vsak izmed nas si je že kdaj zaželel, da bi imel čarobno moč iz pravljic in bi z njo premikal gore, si uresničeval skrite želje ali pa se maščeval ljudem, ki so nas prizadeli. Tudi jaz imam kdaj tako željo.
 • Ustavi se in prisluhni … zvokom narave … glasu tišine … sočloveku … sebi
  Kaj se zgodi, ko se naše telo umiri, pozornost prenesemo na to, kar čutimo in manj, kar mislimo, ter se prepustimo tihemu opazovanju tega, kar nas v naravi obdaja in kar se v nas naravno poraja?
 • Jasna Dolamič Gričar: Komunikacija je najtrdnejši temelj odnosov
  Dobra komunikacija je najtrdnejši temelj dobrih odnosov. To povem na vsakem srečanju, druženju, vedno, ko dobim za svoj govor priložnost. Izkazalo se je, da je moja trditev, moje prepričanje, moj moto, popolnoma pravilno, več kot pravilno, da drži kot pribito.
 • Gregor Pirc: Ko zboliš, se resno pogovoriš s seboj
  »Rak«. Že samo beseda te zdrami, kaj šele ko pomisliš, da bi se lahko zgodilo tebi. Običajno zboli nekdo iz službe, morda tvoj sosed, meni pa se to ne more zgoditi, pogosto prepričanje opiše Gregor Pirc iz društva Onkoman.