fbpx

56. zgodbo Zlate lisice sklenili z donacijo ASK Branik

Aktualno, Zanimivosti

Zlata lisica je v svoji zgodovini napisala številne izjemne, navdihujoče in nepozabne zgodbe, letošnjo, že 56., pa smo napisali skupaj. Prav gotovo si jo bomo najbolj zapomnili po odličnih uspehih slovenskih smučark ter vremenu, ki jo je prav po »lisičje« zagodlo mariborskim smučarskim delavcem in poskrbelo, da je tekmovanje obiskalo svoj drugi dom: Kranjsko Goro. Brez dvoma pa si jo bomo zapomnili tudi po današnjem sklepnem dejanju – donaciji NLB in Mastercarda Alpskemu smučarskemu klubu Branik Maribor.

Donacijo v višini 10.000 EUR sta smučarskemu klubu, ki že vrsto let skrbi za promocijo smučanja med mladino, tako tisto, ki želi zgolj vijugati po belih strminah, kot tisto, katere ambicije segajo vse do tekmovanja na olimpijadi, v NLB Poslovalnici Maribor predala Andrej Kleindienst, direktor NLB Podružnice Podravsko – Pomurska, in Boris Turk, vodja poslovnega razvoja Mastercard Slovenija.

»V NLB se zavedamo, da zmage niso od včeraj, zato želimo z donacijo podpreti mlade nadarjene smučarke in smučarje, ki si tekmovalnega športa sicer ne bi mogli privoščiti, in jim tako pomagati na poti do vrhunskih rezultatov ter še več užitkov ob treningih in tekmovanjih. Želimo si, da bi bili tudi zaradi naše pomoči v bodoče priča njihovim uspehom bodisi na strminah v Kranjski Gori bodisi na Pohorju, kjer je doma Zlata lisica,«

je ob predaji donacije ASK Branik dejal Kleindienst.

»Mastercard vizija prihodnosti se tesno prepleta s športom, ki nas povezuje na različne načine. Zato smo se tudi tokrat združili v skupnem namenu, da spodbujamo razvoj talentov ter mladim upom pomagamo osvajati nove vrhove,« pa je dodal Boris Turkiz Mastercard Slovenija.

V imenu ASK Branik je donacijo sprejel predsednik kluba Gregor Lednik.

»V ASK Branik se zavedamo pomembnosti sodelovanja med klubom in uspešnimi podjetji, zato smo izredno veseli, da smo prejeli donacijo, ki bo tistim mladim perspektivnim smučarjem, ki si smučanja zaradi finančnega zalogaja ne bi mogli privoščiti, pomagala, da bodo lahko še naprej vrhunsko vijugali po belih strminah. Zato še enkrat hvala v imenu vseh v ASK Branik,« je dejal.

NLB slovensko alpsko smučanje ponosno podpira že več kot 20 let, v zadnjih letih pa intenzivno vlaga tudi v svoj projekt Šport mladih, s katerim mlade usmerja nazaj v naravo, športne dvorane in na igrišča. Letos se je kot generalni pokrovitelj pridružila Zlati lisici ravno zaradi njenih pozitivnih vrednot ter razvojnega in družbenega pomena, ki ga že 56 let prinaša Mariboru in tudi širši regiji. »Za nas je namreč Zlata lisica več kot le športno tekmovanje – z njo diha, raste in živi ne samo Maribor, ampak celotna Slovenija. Še naprej ji stojimo ob strani in se veselimo prihajajočih tekem, vzdušja in pozitivne energije,« pravijo v NLB.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]