fbpx

6. Alive Step Up – osvoji vrh Kristalne palače in teci za dober namen

Novice

89 metrov, 20 nadstropij in 479 stopnic – je to slišati kot izziv? Si ga upaš sprejeti? Tekači, kolesarji, pohodniki in vsi ostali željni adrenalina, vabljeni, da 16. novembra tudi vi preizkusite svoje meje v enem izmed najbolj atraktivnih tekov v Sloveniji – teku po stopnicah na najvišjo stavbo v Sloveniji.

New York, Chicago, Dunaj, Singapur in drugi, vsi ga že imajo. Ima ga tudi Ljubljana. Že šesto leto zapored bo v Sloveniji potekal tek po stopnicah Kristalne palače v ljubljanskem BTC-ju, tako kot prejšnja leta pa bo dogodek tudi tokrat dobrodelne narave. Letos bo še v večji meri odpiral srca ljudi, saj je »zvezdica« projekta, 4-letni Leo, ugasnila.

»V prvi izvedbi smo zbirali sredstva za prijatelja, ki se je ponesrečil pri skoku v vodo in postal tetraplegik, že v naslednji izvedbi pa smo začeli zbirati sredstva za otroke na Pediatrični kliniki. Žal je za rakom zbolel takrat leto in pol star sin mojega zelo dobrega prijatelja in tudi velikega podpornika pri izvedbi dogodka. V naslednjih letih smo dogodek in zbrana sredstva namenjali njemu in njegovim prijateljem na onkološkem oddelku Pediatrične klinike. Žal konec ni srečen, letos nas je štiriletni Leo zapustil. Vsa leta je bil zvezdica projekta in nekaj časa celo nismo vedeli ali bomo s projektom tudi nadaljevali. Odločili smo se za nadaljevanje in da bomo tudi v prihodnosti sodelovali s Pediatrično kliniko, onkološkim oddelkom in v Leovem imenu vsako leto poklonili sredstva za nakup igrač. V Leov spomin pa bo del tekaške majice Alive Step Up od zdaj dalje tudi posebna Leotova zvezdica,”

je povedal Boštjan Gams, idejni vodja projekta Alive Step Up.

Dogodek nastal iz navdušenja

Društvo Alive sestavljajo športni navdušenci in diplomanti Fakultete za šport, ki jih druži želja po ustvarjanju različnih dogodkov. Šest let nazaj so želeli ustvariti edinstven športni dogodek, kot ga pri nas še ni. Po vzoru New Yorka, so se odločili, da naredijo tek na najvišjo zgradbo tudi pri nas.

»Prvi dogodek smo izpeljali z lastnimi sredstvi, kot naložba, saj smo želeli, da dogodek postane tradicionalen in ostane v tekaškem koledarju še mnoga leta. Sam sem za to porabil celo svoje prihranke in si izposodil še pri družini. Druga plat, zakaj smo se lotili dogodka, pa je predvsem dobrodelnost. Z dogodkom želimo vračati družbi, hkrati pa je dobrodelnost zaradi Leota tudi osebne narave,«

je pojasnil Gams. Dogodek je vsako leto bolj prepoznaven tudi v tujini, kjer so tovrstni teki še bolj priljubljeni.

»Prepoznavajo dobro organizacijo ter naš trud, tako da vsako leto zaznavamo večje število udeležencev z vse Evrope.«

S tekom po stopnicah želijo organizatorji osveščati tudi o uporabi stopnic namesto dvigala, osveščanje pa se začne že pri otrocih, zato so na dogodek tudi letos vabljeni najmlajši, da se brezplačno prijavijo na Junior step up tek, prav tako pa k sodelovanju pozivajo tudi gasilce in ekipe, ki se lahko preizkusijo  v štafeti.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!