fbpx

6. Alive Step Up – osvoji vrh Kristalne palače in teci za dober namen

Novice

89 metrov, 20 nadstropij in 479 stopnic – je to slišati kot izziv? Si ga upaš sprejeti? Tekači, kolesarji, pohodniki in vsi ostali željni adrenalina, vabljeni, da 16. novembra tudi vi preizkusite svoje meje v enem izmed najbolj atraktivnih tekov v Sloveniji – teku po stopnicah na najvišjo stavbo v Sloveniji.

New York, Chicago, Dunaj, Singapur in drugi, vsi ga že imajo. Ima ga tudi Ljubljana. Že šesto leto zapored bo v Sloveniji potekal tek po stopnicah Kristalne palače v ljubljanskem BTC-ju, tako kot prejšnja leta pa bo dogodek tudi tokrat dobrodelne narave. Letos bo še v večji meri odpiral srca ljudi, saj je »zvezdica« projekta, 4-letni Leo, ugasnila.

»V prvi izvedbi smo zbirali sredstva za prijatelja, ki se je ponesrečil pri skoku v vodo in postal tetraplegik, že v naslednji izvedbi pa smo začeli zbirati sredstva za otroke na Pediatrični kliniki. Žal je za rakom zbolel takrat leto in pol star sin mojega zelo dobrega prijatelja in tudi velikega podpornika pri izvedbi dogodka. V naslednjih letih smo dogodek in zbrana sredstva namenjali njemu in njegovim prijateljem na onkološkem oddelku Pediatrične klinike. Žal konec ni srečen, letos nas je štiriletni Leo zapustil. Vsa leta je bil zvezdica projekta in nekaj časa celo nismo vedeli ali bomo s projektom tudi nadaljevali. Odločili smo se za nadaljevanje in da bomo tudi v prihodnosti sodelovali s Pediatrično kliniko, onkološkim oddelkom in v Leovem imenu vsako leto poklonili sredstva za nakup igrač. V Leov spomin pa bo del tekaške majice Alive Step Up od zdaj dalje tudi posebna Leotova zvezdica,”

je povedal Boštjan Gams, idejni vodja projekta Alive Step Up.

Dogodek nastal iz navdušenja

Društvo Alive sestavljajo športni navdušenci in diplomanti Fakultete za šport, ki jih druži želja po ustvarjanju različnih dogodkov. Šest let nazaj so želeli ustvariti edinstven športni dogodek, kot ga pri nas še ni. Po vzoru New Yorka, so se odločili, da naredijo tek na najvišjo zgradbo tudi pri nas.

»Prvi dogodek smo izpeljali z lastnimi sredstvi, kot naložba, saj smo želeli, da dogodek postane tradicionalen in ostane v tekaškem koledarju še mnoga leta. Sam sem za to porabil celo svoje prihranke in si izposodil še pri družini. Druga plat, zakaj smo se lotili dogodka, pa je predvsem dobrodelnost. Z dogodkom želimo vračati družbi, hkrati pa je dobrodelnost zaradi Leota tudi osebne narave,«

je pojasnil Gams. Dogodek je vsako leto bolj prepoznaven tudi v tujini, kjer so tovrstni teki še bolj priljubljeni.

»Prepoznavajo dobro organizacijo ter naš trud, tako da vsako leto zaznavamo večje število udeležencev z vse Evrope.«

S tekom po stopnicah želijo organizatorji osveščati tudi o uporabi stopnic namesto dvigala, osveščanje pa se začne že pri otrocih, zato so na dogodek tudi letos vabljeni najmlajši, da se brezplačno prijavijo na Junior step up tek, prav tako pa k sodelovanju pozivajo tudi gasilce in ekipe, ki se lahko preizkusijo  v štafeti.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.