fbpx

8 idej za obisk v New Yorku

Potovanja

V mestu, ki nikoli ne spi, ti ne bo dolgčas.

# The Empire State Building

Stolpnica visoka, kar 381 metrov, ima 73 dvigal in 1860 stopnic ter nudi enega najimpresivnejših razgledov v mestu.

# Z ladjo okrog Manhattna

Med vožnjo z ladjo okoli Manhattna si oglej več kot 25 znamenitosti (med njimi kip svobode) čisto od blizu. Na otok Ellis v bližini so v 19. in 20. stoletju pripluli migranti iz Evrope.

Empire State Building

# Broadway

Gledališka četrt ponuja preko 40 gledališč, v katerih si lahko ogledaš svetovno znane mjuzikle.

# Vsi okusi sveta

V New Yorku imaš priložnost poskusiti vso kulinariko sveta; od hitre prehrane, nacionalnih kuhinj do sodobnih in trendovskih restavracij ter kavarn.

Broadway

# Ground Zero

Na mestu znamenitih dvojčkov, so po terorističnem napadu 11. septembra 2001, postavili spominsko obeležje oziroma Ground Zero z vgraviranimi imeni vseh žrtev.

# Central Park

Central Park je priljubljena točka za rekreacijo in sprostitev. Vsako leto ga obišče več kot 40 milijonov prebivalcev.

Central park

# Brooklynski most

Znameniti most, še ena izmed popularnih točk v mestu, povezuje Manhattan z Brooklynom.

# Times Square

Živahen trg je poln restavracij, trgovin in uličnih nastopov.

zarja76-neprijavljena: “Meni so rekli,da se v ZDA splača predvsem tehnična roba. Tako je meni prijatelj prinesel iPODa in USB ključ za skoraj pol cene manj kot pri nas. Aja pa Crockse se tudi splača tam kupit:):).”

Brooklyinski most

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.