fbpx

8 minut za sprostitev ob skodelici kave

D.ecembrska, Novice

»Morda se to začne po štiridesetem letu, morda je samo zimski čas, ampak tako rada pridem po vseh obveznostih domov in naredim svoj obred za sprostitev,« je prijateljica rekla prijateljici in ugotovili sta, da imata podobne želje. Zanima nas je, kakšen je ta obred, po katerem se počutita kot »nov človek«.

Polne roke torb in vrečk so podobne polni glavi misli in skrbi sodobne ženske. Iz misije v službi hiti po opravilih in že načrtuje, kaj vse bo danes storila doma.

Ustavi se, draga ženska in pomisli nase.

»Pomisli, kaj vse si že danes storila za druge in si vzemi trenutek zase. Brez slabe vesti, z nogami na mizi, skodelico najljubše kave v roki si privošči 8 minut za sprostitev misli,«

prijateljica spomni prijateljico in z njo deli svojo kratko zgodbo o magičnih 8-ih minutah za sprostitev po službi.

 Kako je kuhanje kave popolna sprostitev v 8-ih minutah?

Prvo minuto posveti izbiranju. Katera kava ti danes prija in v kateri skodelici si jo boš postregla. Včasih je izbira enostavna, drugič boš oklevala. Zakaj? Ker so včasih misli bolj jasne in točno čutiš, kaj želiš. Drugič pa so misli nejasne in se zmeda pozna tudi pri tako majhnih odločitvah, kot je izbira kave. Nič hudega, čez nekaj minut bo vse drugače.

Druga minuta kuhanja kave je posvečena pripravi. Natoči svežo, mrzlo vodo v posodo za vodo. Poslušaj, ali se kako spreminja zvok aparata za kavo. Ugibaj, kdaj bo prvi mehurček. Pozabi na vse ostalo. Kuhaš kavo za svoj obred.

Tretjo minuto zaznamuje spajanje vode in kave. Aktivirala bo nov senzor tvojega telesa. Po vidu in sluhu boš aktivirala še vonj. Poduhaj, kakšen vonj ima kava in katere vonjave danes nosi v sebi? Bodi kot sommelier za kavo in se prepusti domišljiji. Si zavonjala tudi kakšno posebno cvetlico, karamelo, les?

Vonj je izjemno čutilo in najmočnejši nosilec spomina. Zavestno ga uporabljaj. Dovoli si biti mačka.

Čas je, da sedeš. Ne samo sedeš, ampak res sedeš. Odloži vse breme svojega telesa na udoben in močen stol, nasloni utrujeni hrbet na naslonjalo in si oddahni. Izdihni ves zrak iz pljuč.

Počasi vdihni.

Ja, stol bo prenesel tvoje breme, ne potrebuješ vsega nositi sama!

Naslednjih pet minut boš samo ti in tvoja skodelica kave. Greje ti roki, rahlo te omamlja njen vonj, poživlja duha in te regenerira. To je čas zate, ki si ga zaslužiš in si ga dovoliš vzeti.

Pomisliš na svoj dan in se zahvališ, da ti je vse uspelo narediti, čeprav ni bilo popolno in bi lahko bilo boljše. Zahvališ se kavi, ker te poživlja in te pripravlja na nove podvige. Predvsem pa se zahvališ za teh nekaj dragocenih minut, ki te spomnijo, da si vredna in da ne bo konec sveta, če si jih privoščiš.

Z mislijo hvaležnosti operi skodelico pod tekočo vodo in speri vso nesnago. Obriši jo in postavi na poličko. Naj te počaka do naslednjih 8 minut sprostitve, ki bodo sledile v naslednjih dneh.

Katero kavo in katero skodelico izbrati?

Idealne so nove Barcaffè Perfetto, ki imamo različne okuse in oblike. Espresso? Cafe Late? Irish Machiato? Ali bi se raje prepustili eksotičnim okusom kave Single Origin?

Če prisegate na klasično turško, potem dodajte cimet, kakav, čokolado, penice Marshmallow ali karkoli obožuješ.

Namig glede skodelice: če so v vaši omarici različne, jih menjajte. Naj bo en dan malo večja, drug dan bolj pisana, tretji bolj kvadratna.

Kaj pa krožniček pod skodelico? Obvezno! Saj praznujete. Svoj čas in svojo novo izkušnjo.

Kapsule Barcaffè Perfetto so združljive s sistemom Dolce Gusto in sistemom Nespresso. *

(* Te blagovne znamke so v lasti tretje osebe ter niso povezane s podjetjema Droga Kolinska d.d. in Atlantic Grupa d.d.)


Sledite nam


RSS Ustavi se!