fbpx

Advent ob morju

Mesta, Novice

Novoletni prazniki so na Opatijski rivieri poseben čas, saj nekdanja zimska destinacija evropske elite prav v hladnejših dneh razkriva svoje skrite čare.

Med razkošnimi parki in prekrasnimi vilami na eni strani, ter razburkanimi morskimi valovi na drugi strani, leži ena glavnih znamenitosti Opatijske riviere – dvanajst kilometrov dolga in sto let stara promenada Lungomare, ki povezuje Volosko z Lovranom.

Ovita v hlad lovorjev in hrasta, vam Lungomare ponuja priložnost za spoznavanje lokalne zgodovine in kulturnih znamenitosti, kot so rojstna hiša znanstvenika Andrije Mohorovičića ali Dekle z galebom, ki je postalo simbol Opatije.
Lovran se od drugih utrjenih mestec razlikuje v tem, da je bil zgrajen na morski obali, v času, ko so se zaradi lažje obrambe trdnjave praviloma gradile na vzpetinah. Na čase, ko so prebivalcem mesta varnost zagotavljala le masivna obzidja, spominja impozanten mestni stolp, ki še vedno “čuva” vhod v staro mestno jedro Lovrana.
velden

Novoletna zdravica

Novoletni prazniki so na Opatijski rivieri poseben čas, saj nekdanja zimska destinacija evropske elite prav v hladnejših dneh razkriva svoje skrite čare. Tedaj se v mestu zbere več kot pet tisoč turistov, kjer jih v novo leto pospremijo znani glasbeniki.

cokolada-2

Letos mesto Opatija in Reka pripravljata adventni program med 27. novembrom in 24. decembrom.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!