fbpx

Advent v Splitu

Aktivnosti, Mesta

Za navdušence nad hrano pa so pripravili Gastro Advent, kjer gostje iz različnih delov sveta, predstavljajo posebnost svoje kuhinje, v času adventa.

Advent v Splitu je manifestacija, ki vključuje številna dogajanja v obdobju 18.11.2015 do 9.01.2016. Pričetek je označen kot »prižiganje prve adventne sveče« na veličastni Bajamontijevi fontani. Za tem se začne bogati, 40 dnevni program.

Najbolj znane so seveda stojnice oziroma splitske hišice, kot jih popularno imenujejo domačini. Zabavali se boste lahko tudi ob organiziranih koncertih, DJ-programih za zelo različne okuse. Cerkveni zbori bodo pripravili svečano božične koncerte, za otroke pa je poskrbljeno z zelo bogatim dopoldanskim programom.

Edinstvene predstavitve jaslic, med 13. decembrom in 6. januarjem tudi ne kaže zamuditi, saj bodo predstavljene edinstvene tehnike izdelave in uporabe materialov. Za navdušence nad hrano pa so pripravili Gastro Advent, kjer gostje iz različnih delov sveta, predstavljajo posebnost svoje kuhinje, v času adventa.

img_7396_1-1

Bogat glasbeni program, odlična kulinarika na trgih in posebna ponudba restavracij in hotelov, kulturni in glasbeni program so zagotovo dovolj močni razlogi za obisk Splita tudi pozimi. Organizatorji nas vabijo s sporočilom. Ne pozabite sončnih očal!

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!