fbpx

Air New Zealand prvi uvaja ležišča tudi za letalske potnike v ekonomskem razredu

Novice

Auckland – Letalska družba Air New Zealand bo uvedla postelje v ekonomskem razredu nekaterih svojih letal, kar je velika pridobitev za potnike na dolgih razdaljah, ki si ne morejo privoščiti (ali nočejo kupiti drage vozovnice) prvega razreda. Sedeže, ki se z dvigom naslonjal za noge spremenijo v počivališče za dve osebi (ponudba se imenuje Skycouch […]

Auckland – Letalska družba Air New Zealand bo uvedla postelje v ekonomskem razredu nekaterih svojih letal, kar je velika pridobitev za potnike na dolgih razdaljah, ki si ne morejo privoščiti (ali nočejo kupiti drage vozovnice) prvega razreda.

Sedeže, ki se z dvigom naslonjal za noge spremenijo v počivališče za dve osebi (ponudba se imenuje Skycouch – zračni kavč), bodo najprej vgradili v prvih enajst vrst ekonomskega razreda naročenih boeingov 777, ki jih bodo od izdelovalca dobili konec leta. Neprijetna plat nove pridobitve je, da bodo morali potniki rezervirati tri sedeže skupaj, pri čemer bo srednji na voljo po polovični ceni (ležišče se sestavi iz treh sedal z nasloni za noge), in da si bodo morali zasilno posteljo deliti z neznanim sopotnikom.


Foto: Air New Zealand

Par bo lahko od Aucklanda prek Los Angelesa do Londona potoval za približno 5400 dolarjev po osebi, medtem ko mora en sam potnik v poslovnem razredu za polet na isti relaciji odšteti več kot 7100 dolarjev. Za primerjavo: običajni sedež stane 4300 dolarjev, torej se počitek v zraku vendarle splača. Prve počivalne sedeže bodo začeli prodajati aprila….


Sledite nam


RSS Ustavi se!