fbpx

Air New Zealand prvi uvaja ležišča tudi za letalske potnike v ekonomskem razredu

Novice

Auckland – Letalska družba Air New Zealand bo uvedla postelje v ekonomskem razredu nekaterih svojih letal, kar je velika pridobitev za potnike na dolgih razdaljah, ki si ne morejo privoščiti (ali nočejo kupiti drage vozovnice) prvega razreda. Sedeže, ki se z dvigom naslonjal za noge spremenijo v počivališče za dve osebi (ponudba se imenuje Skycouch […]

Auckland – Letalska družba Air New Zealand bo uvedla postelje v ekonomskem razredu nekaterih svojih letal, kar je velika pridobitev za potnike na dolgih razdaljah, ki si ne morejo privoščiti (ali nočejo kupiti drage vozovnice) prvega razreda.

Sedeže, ki se z dvigom naslonjal za noge spremenijo v počivališče za dve osebi (ponudba se imenuje Skycouch – zračni kavč), bodo najprej vgradili v prvih enajst vrst ekonomskega razreda naročenih boeingov 777, ki jih bodo od izdelovalca dobili konec leta. Neprijetna plat nove pridobitve je, da bodo morali potniki rezervirati tri sedeže skupaj, pri čemer bo srednji na voljo po polovični ceni (ležišče se sestavi iz treh sedal z nasloni za noge), in da si bodo morali zasilno posteljo deliti z neznanim sopotnikom.


Foto: Air New Zealand

Par bo lahko od Aucklanda prek Los Angelesa do Londona potoval za približno 5400 dolarjev po osebi, medtem ko mora en sam potnik v poslovnem razredu za polet na isti relaciji odšteti več kot 7100 dolarjev. Za primerjavo: običajni sedež stane 4300 dolarjev, torej se počitek v zraku vendarle splača. Prve počivalne sedeže bodo začeli prodajati aprila….


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.