fbpx

Air New Zealand prvi uvaja ležišča tudi za letalske potnike v ekonomskem razredu

Novice

Auckland – Letalska družba Air New Zealand bo uvedla postelje v ekonomskem razredu nekaterih svojih letal, kar je velika pridobitev za potnike na dolgih razdaljah, ki si ne morejo privoščiti (ali nočejo kupiti drage vozovnice) prvega razreda. Sedeže, ki se z dvigom naslonjal za noge spremenijo v počivališče za dve osebi (ponudba se imenuje Skycouch […]

Auckland – Letalska družba Air New Zealand bo uvedla postelje v ekonomskem razredu nekaterih svojih letal, kar je velika pridobitev za potnike na dolgih razdaljah, ki si ne morejo privoščiti (ali nočejo kupiti drage vozovnice) prvega razreda.

Sedeže, ki se z dvigom naslonjal za noge spremenijo v počivališče za dve osebi (ponudba se imenuje Skycouch – zračni kavč), bodo najprej vgradili v prvih enajst vrst ekonomskega razreda naročenih boeingov 777, ki jih bodo od izdelovalca dobili konec leta. Neprijetna plat nove pridobitve je, da bodo morali potniki rezervirati tri sedeže skupaj, pri čemer bo srednji na voljo po polovični ceni (ležišče se sestavi iz treh sedal z nasloni za noge), in da si bodo morali zasilno posteljo deliti z neznanim sopotnikom.


Foto: Air New Zealand

Par bo lahko od Aucklanda prek Los Angelesa do Londona potoval za približno 5400 dolarjev po osebi, medtem ko mora en sam potnik v poslovnem razredu za polet na isti relaciji odšteti več kot 7100 dolarjev. Za primerjavo: običajni sedež stane 4300 dolarjev, torej se počitek v zraku vendarle splača. Prve počivalne sedeže bodo začeli prodajati aprila….


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!