fbpx

Aljaska – ledeni biser za avanturiste

Novice

Za ljubitelje misteriznosti Kjer se svet začne ali konča. Za vse prave avanturiste in tiste, ki ne marajo visokih temperatur. Idealna destinacija – Aljaska. Polotok na severozahodu Severne Amerike, ki zavzema 1,5 milijona kvadratnih metrov, vsako leto obišče več turistov, ki se ne boji nizkih temperatur in divjih živali. Prav medvedi, volkovi, tjulni in drugi […]

Za ljubitelje misteriznosti

Kjer se svet začne ali konča. Za vse prave avanturiste in tiste, ki ne marajo visokih temperatur. Idealna destinacija – Aljaska.

Polotok na severozahodu Severne Amerike, ki zavzema 1,5 milijona kvadratnih metrov, vsako leto obišče več turistov, ki se ne boji nizkih temperatur in divjih živali.

Prav medvedi, volkovi, tjulni in drugi prebivalci tega ledenega bisera so magnet za vedno večji obisk. Na svoj račun pa pridejo tudi ljubitelji misterioznega in zgodovinskega…

 

Polarni medvedi privabijo na Aljasko veliko števio turistov. Foto: EPA


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.