fbpx

ALONZO KING LINES BALLET

Kultura

LINES Ballet je slovit ansambel sodobnega plesa, ki sledi umetniški viziji Alonza Kinga, nekdanjega plesalca znamenite skupine Alvina Aileyja.

LINES Ballet je slovit ansambel sodobnega plesa, ki sledi umetniški viziji Alonza Kinga, nekdanjega plesalca znamenite skupine Alvina Aileyja. Leta 1982 je v San Franciscu ustanovil svojo skupino ter jo razvijal v tesnih sodelovanjih z novatorskimi glasbeniki in vizualnimi umetniki. V prepletu medsebojnih vplivov Alonzo King ustvarja dela, ki se napajajo pri široki paleti globoko zakoreninjenih kulturnih izročil vsega sveta in izraznost klasičnega baleta polnijo z novimi tvarinami.

Skupina plesalcev različnih ras je v Ljubljani prvič gostovala leta 2010 in takrat smo lahko doživeli, kako izjemni baletniki gladkega giba izražajo ranljivost in nežnost ob divjem predajanju in vzhičenosti osvobojenega telesa.

g3

Vračajo se z baletnim triptihom: uvaja ga koncert za dve violini na Bachovo skladbo, ki sta jo že uporabila Balanchine in Taylor, vendar jo King izpelje v svojem značilno čutnem slogu.

Sledite nam

Oznake

vir: http://www.cd-cc.si/


Sledite nam


RSS Ustavi se!