fbpx

Američani najraje srkajo refošk big red

Novice

Predstavitev slovenskih vin onkraj luže Francoska restavracija Les Halles v New Yorku je gostila sklepni del serije predstavitev vin slovenskega proizvajalca Santomas iz okolice Kopra. Tamara Glavina je serijo predstavitev in degustacij začela v začetku maja na zahodni obali oziroma v San Franciscu in Los Angelesu, med drugim v restavraciji Lavanda v Palo Altu v […]

Predstavitev slovenskih vin onkraj luže

Francoska restavracija Les Halles v New Yorku je gostila sklepni del serije predstavitev vin slovenskega proizvajalca Santomas iz okolice Kopra.

Tamara Glavina je serijo predstavitev in degustacij začela v začetku maja na zahodni obali oziroma v San Franciscu in Los Angelesu, med drugim v restavraciji Lavanda v Palo Altu v Kaliforniji in v Cafe Venezia v Berkeleyju. Degustacija v New Yorku je bila pripravljena za novinarje, predstavnike restavracij in sommelierje, ki so poskusili osem različnih vin, med drugim refošk big red, ki se v ZDA najbolje prodaja, prav tako pa tudi novo desertno vino malvasia-invasia, cabernet sauvignon in druga.

Omenjena vina je Američanom že leta 2000 predstavil uvoznik Emil Gaspari.

Foto: EPA

Med 6.000 in 7.000 steklenic na leto

Blagovna znamka Santomas je nastala leta 1997 po zamisli Ludvika Nazarija Glavine. Tamara Glavina je povedala, da v ZDA prodajo med 6.000 do 7.000 steklenic vina na leto in upajo, da jim bo raven letos uspelo zadržati, kljub gospodarski krizi, ki se pozna tudi v ameriškem gostinstvu….


Sledite nam


RSS Ustavi se!