fbpx

Američani najraje srkajo refošk big red

Novice

Predstavitev slovenskih vin onkraj luže Francoska restavracija Les Halles v New Yorku je gostila sklepni del serije predstavitev vin slovenskega proizvajalca Santomas iz okolice Kopra. Tamara Glavina je serijo predstavitev in degustacij začela v začetku maja na zahodni obali oziroma v San Franciscu in Los Angelesu, med drugim v restavraciji Lavanda v Palo Altu v […]

Predstavitev slovenskih vin onkraj luže

Francoska restavracija Les Halles v New Yorku je gostila sklepni del serije predstavitev vin slovenskega proizvajalca Santomas iz okolice Kopra.

Tamara Glavina je serijo predstavitev in degustacij začela v začetku maja na zahodni obali oziroma v San Franciscu in Los Angelesu, med drugim v restavraciji Lavanda v Palo Altu v Kaliforniji in v Cafe Venezia v Berkeleyju. Degustacija v New Yorku je bila pripravljena za novinarje, predstavnike restavracij in sommelierje, ki so poskusili osem različnih vin, med drugim refošk big red, ki se v ZDA najbolje prodaja, prav tako pa tudi novo desertno vino malvasia-invasia, cabernet sauvignon in druga.

Omenjena vina je Američanom že leta 2000 predstavil uvoznik Emil Gaspari.

Foto: EPA

Med 6.000 in 7.000 steklenic na leto

Blagovna znamka Santomas je nastala leta 1997 po zamisli Ludvika Nazarija Glavine. Tamara Glavina je povedala, da v ZDA prodajo med 6.000 do 7.000 steklenic vina na leto in upajo, da jim bo raven letos uspelo zadržati, kljub gospodarski krizi, ki se pozna tudi v ameriškem gostinstvu….


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.