fbpx

Amsterdam zapira kavarne z marihuano

Novice

Turisti obiskujejo Nizozemsko tudi zaradi mehkih drog Skoraj petino “popularnih” amsterdamskih kavarn, kjer med drugim prodajajo tudi marihuano, bodo zaprli. Vzrok: preblizu so šolam. Nizozemska je pravi raj za vse ljubitelje marihuane. foto: EPA Takšno odločitev je sprejel mestni svet sicer enega najbolj liberalnih mest v Evropi. 43 od skupno 228 kavarn v Amsterdamu mora […]

Turisti obiskujejo Nizozemsko tudi zaradi mehkih drog

Skoraj petino “popularnih” amsterdamskih kavarn, kjer med drugim prodajajo tudi marihuano, bodo zaprli. Vzrok: preblizu so šolam.

Nizozemska je pravi raj za vse ljubitelje marihuane.

foto: EPA

Takšno odločitev je sprejel mestni svet sicer enega najbolj liberalnih mest v Evropi. 43 od skupno 228 kavarn v Amsterdamu mora svoja vrata zapreti do leta 2011, saj so od šol oddaljene manj kot 250 metrov. Prvi sta se za tak ukrep odločili manjši nizozemski mesti Bergen op Zoom in Roosendaal, ki sta napovedali, da bosta v roku dveh let zaprli vse tovrstne kavarne, s čimer se želita boriti proti kriminalu in t. i. “drug” (angl.: mamila) turizmu……


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!