fbpx

Anja Ambrožič: beg v svoje svet, so knjige

A.nja pravi

Anja je Primorka, vedno in povsod. Vedra, optimistična, včasih kar bolestno optimistična. Verna katoličanka.

Anja Ambrozic

Tudi mama že odrasle hčere, s katero sta v prvi vrsti dobri prijateljici. Ona mi je vedno na prvem mestu. Je prijateljica tistim ljudem, ki jih ima rada in jim lahko zaupa. Dokler je ne izdajo. 

Danes hitro izgubimo sami sebe, če si ne znamo utrgati trenutkov zase, kako se sprošča Anja?

Živim s partnerjem, s katerim se odlično dopolnjujeva, potujeva po svetu, seveda po zmožnostih, velikokrat kar precej bohemsko. 

Sprostitev? Knjige, zgodovina, pletenje, potovanja. Najbolje za sprostitev, za beg v svoje svet, so knjige. Zgodovinske, zgodovinski romani, psihološke kriminalke, ko ne moreš nehat brat, dokler ne prebereš, včasih celo do poznih večernih ur. In pa pletenje, večinoma v zeleni barvi, pred tv. 

Kako Anja prebudi strastno in čutno žensko v sebi?

Ni težko. Samo novo potovanje, nov kraj z bogato zgodovino. 

Katera esenca jo vodi skozi življenje?

Kaj me vodi skozi življenje? Vera. Občutek, da nisi sam, da te Nekdo varuje, spremlja vsak tvoj korak. In pa zavedanje, da te oseba, ki ti je blizu, potrebuje. 

Če bi lahko izbirala: mlad, radoživ ljubimec, poln življenja ali moder in zanesljiv partner?

Če bi izbirala, bi izbrala sedanjega partnerja. Zanesljivega, zrelega, močnega, samozavestnega, nežnega, ljubečega.

Kaj Anji barva življenje, so to lepi odnosi, potovanja, hobiji, strast v poklicu?

Barva življenja so potovanja, drugačni ljudje, spremembe; so majhne stvari, ki naredijo lepši dan, drugačen. Odraščanje otrok, njihovi uspehi.

Kakšen je Anjin sanjski moški?

Sanjski moški? Hm… da se prepustim domišljiji… črni lasje, ne preveč suh, vsekakor višji od mene, kar ni težko pri mojih 160 cm, samozavesten, veder, optimističen, zanesljiv, močan, ljubeč, nežen, nekdo, ki zna poslušat, in prisluhnit, ki me ljubi točno tako kot sem. In hkrati daje svobodo, da počnem, kar mi je všeč.

Kaj je za Anjo sreča?

Zame je sreča, ko vidim hčer, kako je uspešna, vesela, srečna. Sreča je, ko se sprostiš na snegu, ob morju. Ko si pomirjena sama s sabo.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]