fbpx

Anja Kovačič – zame najlepše možno darilo – letalska karta

D.ecembrska, Novice, Pogovori

Če Anjo, našo popotnico vprašamo, da si lahko zaželi karkoli, kaj bi to bilo pravi, da si želi, da bi vsa plastika na svetu izginila in da bo jo nadomestili razgradljivi oziroma okolju prijazni materiali.

Kateri dobri mož vas je prvi obiskoval in vam najbolj o stal v spominu?

Iz otroštva se spominjam, da so nas obiskovali vsi trije dobri možje. Miklavž je prinesel kakšno malenkost, sadje, sladkarije, morda kakšne nogavičke, Božiček in Dedek Mraz pa sta navadno kar izpolnjevala moje želje, ki sem jima jih zaupala v pismih. Sicer pa se najbolj spomnim obiska Božička, ko se je stari ata oblekel v tega dobrega moža in si je čevlje z belim sprejem prebarval na belo. Odtisi njegovih stopal pa so ostali v garaži na tleh. Takrat je bratranec spoznal, da Božiček ne obstaja.

Imate radi presenečenja?

Ja, presenečenja imam zelo rada. Čeprav vem, da me je navadno težko presenetiti in se to ne zgodi pogosto. Sicer pa, kdo nima rad presenečenj? V tebi vzbudijo neka posebna čustva, občutke, ki sicer ostajajo skriti.

Kaj vam pomeni obdarovanje?

Mislim, da dosti raje obdarujem. Za vsako darilo se vedno potrudim. Ne kupujem več neuporabnih daril, ampak vedno namenjena točno določeni osebi s točno določenim na(po)menom.

Kateri je vaš najljubši praznik in kako ga najraje preživite?

MIslim, da je božič moj najljubši praznik. Nisem verna, tudi moja družina ni, pa vendar je to čas, ko si brez izgovorov vsako leto vzamemo čas zase in dan preživimo skupaj. Želim si, da ne bi potrebovali izgovorov kot je božič. Sicer pa že nekaj let zaporedoma za svoj rojstni dan nekam odpotujem, torej sama sebi kupim najlepše možno darilo – letalsko karto.

Kako ponavadi izročite darilo?

Vedno skrbno izbrano darilo najraje sama zavijem. Če je možno, nanj napišem posvetilo, če ne, priložim kartico ali pismo. V kolikor mi res primanjkuje časa, ga nesem zavit v cvetličarno in stojim ob aranžerki, da vidim, kako ga zavije.

Če bi lahko podarjali vrednote, katere bi najpogosteje izbrali?

Sočutje, razumevanje in iskrenost.

Če bi si lahko zaželeli karkoli, kaj bi to bilo?

Da bi vsa plastika na svetu izginila in da bo jo nadomestili razgradljivi oziroma okolju prijazni materiali.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Ali ob koncu leta naredite pregled ali kot rečemo – letno bilanco?

Raje ne.

Kaj vam pomeni #drugdrugemudarilo?

Vsak dan bi drug drugemu morali biti darilo. In hkrati sami sebi. Se znati podpirati pri norih idejah, se poslušati, skupaj segati še višje kot zmoremo sami. Za obdarovanje ne potrebujemo “izgovorov”, kot so prazniki. #drugdrugemudarilo smo lahko z enim samim preprostim nasmehom. Skrivnostnim pogledom, ki v nas vzbudi domišljijo. Toplim objemom, ko to najmanj pričakujemo ali pa najbolj potrebujemo. #drugdrugemudarilo je zavedanje, da nam je mar. Da se spoštujemo, da drug drugega spoštujemo in da nam ni vseeno. 


Sledite nam


RSS Ustavi se!