fbpx

Anja Petkovšek: Navadna delovka v tovarni

A.nja, A.nja pravi

Anja, ki piše ta članek, je na velikem križišču v svojem življenju. Ločitev, ki je taka kot vse. Polna bolečine, razočaranja in umazanih dejanj. Zdravstvene težave so pri meni kar velike, imela sem pljučno embolijo …, ampak se pobiram.

Na življenje gledam pozitivno, delam na sebi. To pomeni hoja v naravi, branje, uživanje s prijatelji, skratka vse, za kar prej ni bilo časa, oziroma je bilo vse drugo bolj pomembno kot to.

Trenutno sem v fazi selitve, kar je teoretično nov korak, nov list, nova cesta na moji poti.

Moški … pol leta nazaj bi rekla, nikoli več nobenega. Zdaj mi počasi manjka bližina moškega. Ne zaradi spolnosti, pogrešam objeme in toplino. Ponudba je zelo velika, nad čimer sem presenečena.

Moj videz – majhna debela, karakterno kar zakomplicirana.

Ugotovila sem, da če jim neposredno poveš “ni šans“, se ne ustavijo, še bolj norijo. Če pa rečeš, je vrsta, a te vpišem, so zadovoljni in dajo mir. Ko te vidijo, se trudijo z nasmeškom in pozornostjo. Vendar ne vejo, da je meni za zdaj to zadosti.

Anja je navadna delavka v tovarni, trenutno delam polovični delovni čas, kar mi odgovarja, ker trenutno ne zmorem fizično težkega dela, ki ga opravljam.

Rada kuham in s hrano razveseljujem sebe in druge.

O sebi bi lahko napisala roman, to je hitri povzetek mene.

Slika z božično kapo je iz dobrodelnega teka 3 km, ki je bil točno 3 mesece po moji bolezni, pretekla sem polovico, ampak ponosna, da ne znam opisati.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.