fbpx

Anketa: Najslabše oblečeni evropski turisti so Britanci, najpametnejši Italijani

Novice

London – Državljani Velike Britanije so na vrhu najslabše oblečenih evropskih turistov, za njimi pa so Nemci. Najpametnejši so italijanski in francoski turisti, je še pokazala danes objavljena študija. Britanci so že tako znani po modnih zablodah, na primer nošenju nogavic v kombinaciji s sandali, vendar pa 36 odstotkov britanskih anketirancev priznava, da se na […]

London – Državljani Velike Britanije so na vrhu najslabše oblečenih evropskih turistov, za njimi pa so Nemci. Najpametnejši so italijanski in francoski turisti, je še pokazala danes objavljena študija.

Britanci so že tako znani po modnih zablodah, na primer nošenju nogavic v kombinaciji s sandali, vendar pa 36 odstotkov britanskih anketirancev priznava, da se na dopustu oblačijo še bolj drzno.


(Foto: Luka Cjuha)

Anketa je vsebovala tudi del, ki preučuje kako uspešni so ljudje iz različnih držav pri počitniškem “odklopu“ vsakodnevnega stresa in pritiskov. 87 odstotkov turistov iz Francije je dejalo, da med dopustom preverja svojo službeno elektronsko pošto, medtem ko to na počitnicah preverja le nekaj več kot četrtina britanskih popotnikov. Številka je zanimiva, saj glede na sloves Francozi niso takšni deloholiki kot denimo Britanci….


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.