fbpx

Anketa: Najslabše oblečeni evropski turisti so Britanci, najpametnejši Italijani

Novice

London – Državljani Velike Britanije so na vrhu najslabše oblečenih evropskih turistov, za njimi pa so Nemci. Najpametnejši so italijanski in francoski turisti, je še pokazala danes objavljena študija. Britanci so že tako znani po modnih zablodah, na primer nošenju nogavic v kombinaciji s sandali, vendar pa 36 odstotkov britanskih anketirancev priznava, da se na […]

London – Državljani Velike Britanije so na vrhu najslabše oblečenih evropskih turistov, za njimi pa so Nemci. Najpametnejši so italijanski in francoski turisti, je še pokazala danes objavljena študija.

Britanci so že tako znani po modnih zablodah, na primer nošenju nogavic v kombinaciji s sandali, vendar pa 36 odstotkov britanskih anketirancev priznava, da se na dopustu oblačijo še bolj drzno.


(Foto: Luka Cjuha)

Anketa je vsebovala tudi del, ki preučuje kako uspešni so ljudje iz različnih držav pri počitniškem “odklopu“ vsakodnevnega stresa in pritiskov. 87 odstotkov turistov iz Francije je dejalo, da med dopustom preverja svojo službeno elektronsko pošto, medtem ko to na počitnicah preverja le nekaj več kot četrtina britanskih popotnikov. Številka je zanimiva, saj glede na sloves Francozi niso takšni deloholiki kot denimo Britanci….


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!