fbpx

Arheologi so Stonehengu prišli do dna: ,,Neolitski Lurd,, iz 2300 let pr. n. š.

Novice

London – Britanski arheologi so aprila, po več kot štiridesetih letih premora, znova začeli preiskovati področje Stonehenga. Iskali so material, s katerim bi lahko določili leto postavitve kamnitih blokov. S pomočjo radiokarbonskih testov so ugotovili, da so skrivnostni spomenik postavili 2300 let pr. n. š. Ena največjih znamenistosti v Veliki Britaniji je bila leta 1986 […]

London – Britanski arheologi so aprila, po več kot štiridesetih letih premora, znova začeli preiskovati področje Stonehenga. Iskali so material, s katerim bi lahko določili leto postavitve kamnitih blokov. S pomočjo radiokarbonskih testov so ugotovili, da so skrivnostni spomenik postavili 2300 let pr. n. š.

Ena največjih znamenistosti v Veliki Britaniji je bila leta 1986 dodana na Unescov seznam svetovne dediščine…..

(Foto: Dnevnik) 

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!