fbpx

Avanturistični Oman

Eksotična potovanja, Potovanja, Zanimivosti

Kačja soteska je 3 km dolg kanjon z zelenimi tolmuni, jamami, slapovi in vodnimi brzicami, po katerih se lahko pustimo.

Oman je monarhija v jugozahodni Aziji, na jugovzhodni obali Arabskega polotoka. Za razliko od sosednjih držav, ki imajo veliko nafte, ima Oman le skromno zalogo. Gre za eno najvarnejših držav na svetu in med državami Srednjega Vzhoda. Njena značilnost je veliko narave, v nasprotju s sosedom Dubajem, ki je sinonim za prestiž in umetno zgrajene luksuzne soseske. Poleg mirnih počitnic na obali, Oman ponuja ogromno skritih kotičkov za avanturistično raziskovanje.

muscat

Dolina Shab se nahaja le nekaj ur od glavnega mesta Muscat. Pot vas bo popeljala skozi nasad palm in mimo smaragdno zelene reke, ki se steka po kanjonu in ponuja možnost namakanja v nešteto kamnitih bazenih obdanih z majhnimi slapovi. Bolj pogumni se bodo v bazen lahko pognali s skokom z visokih klifov. Voda dere skozi ozke luknje v skalah, ki so dovolj velike in dolge po nekaj metrov, da jih lahko preplavamo in dosežemo z vodo napolnjene jame in poslušamo kako odzvanja naš odmev.
Kačja soteska je 3 km dolg kanjon z zelenimi tolmuni, jamami, slapovi in vodnimi brzicami, po katerih se lahko pustimo. Izgleda kot bi ga izdolbla kača in prav lahko nas preseneti, da ena, sicer majhna in nenevarna, prav zares priplava mimo nas.

Majalis Al Jine jama je bila odkrita leta 1985 in je takrat veljala za drugo največjo odkrito jamo na svetu. Meri približno 310 m krat 225 m, njen volumen je 4 000 000 kubičnih metrov in kupolast strop doseže 120 m. Vir svetlobe predstavljalo le tri luknje na stropu in skozi eno od njih se pohodniki s posebno opremo spustijo vanjo.

jama
Jebal Akhdar sestavlja okrog 300 km dolgih pohodniških poti, z najvišjo točko Jebal Shams v vzhodni Arabiji, ki meri 3000 m. Hribovje ponuja odličen razgled na doline, vodne kanjone in gorske čeri ter je najlažje dostopno s terenskimi vozili.
V puščavi Washiba pa lahko uživamo v adrenalinski vožnji z džipi po neskončnih sipinah ali se po njih s posebno desko sankamo.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!