fbpx

Avgust v znamenju Trnfesta

Novice

Med 1. in 31. avgustom 2006 bo v okviru KUD France Prešeren potekal že 15. tradicionalni festival Trnfest 06 in popestril poletno dogajanje slovenske prestolnice.  31 dni in večerov brezplačnega dogajanja ponuja program za mlado in staro, za ljubitelje glasbe, gledališča, razstav, filmskih projekcij in otroškega programa. Prvi teden festival gosti Nizozemske ustvarjalce, zadnji teden […]

Med 1. in 31. avgustom 2006 bo v okviru KUD France Prešeren potekal že 15. tradicionalni festival Trnfest 06 in popestril poletno dogajanje slovenske prestolnice.  31 dni in večerov brezplačnega dogajanja ponuja program za mlado in staro, za ljubitelje glasbe, gledališča, razstav, filmskih projekcij in otroškega programa. Prvi teden festival gosti Nizozemske ustvarjalce, zadnji teden pa bo dogajanje popestrila še Emonska promenada in prireditev Mladi Prešeren. V okviru Trnfesta bo letos prvič potekal tudi fotonatečaj TrnFoto 06.

Center Ljubljane je avgusta v Trnovem!

Lani se je na festivalu zvrstilo kar 97 dogodkov, ki si jih je ogledalo več kot 40.000 gledalcev, zato pri organizatorju KUD France Prešeren tudi letos pričakujejo podoben odziv. Festival bo v 31 dneh in večerih ponudil tako koncerte kot gledališke in plesne predstave, delavnice, otroški program, DJ nastope, razstave, filmske projekcije in lutkovne predstave mednarodnih zasedb, kar pisani gruči domačih in tujih obiskovalcev že tradicionalno zagotavlja brezplačno. Otvoritveni dogodek bo procesija pihalnega orkestra od Prešernovega trga do KUD France Prešeren v Trnovem, vsi ostali dogodki pa bodo v KUD France Prešeren.

Letošnji otvoritveni teden festivala bo namenjen predstavitvi nizozemske kulture z naslovom AmsTRNdam, v okviru katerega bodo potekali koncerti, DJ program, plesna in gledališka predstava ter pester program za otroke.  Program zadnjega tedna festivala bo že tradicionalno popestrila Emonska promenada, na odru Trnfesta 06 pa bo v okviru KUD France Prešeren gostil še prireditev za ljubljansko mladino Mladi Prešeren.

Program Trnfesta 06 obeta domače in tuje nastopajoče, med katerimi lahko izpostavimo predstavo ‘Kaj ti je deklica?’ Šentjakobskega gledališča, plesno predstavo ‘Sam v žepu’ Dušana Teropšiča, delavnico afriških plesov Maše Kagao Knez, improgledališče Teatra Narobov, Impro lige, Gverile teater in skupine Manjše zlo, ter koncerte vojvodinske etno skupine Paniks, eksperimentalni zvočni projekt članov The Stroj ‘Matice’, koncert skupine Srečna mladina, Trnfest 06 pa bo zaključila skupina Katalena.

V okviru Trnfesta 06 bodo potekali tudi festival neuveljavljenih glasbenih skupin REVERSE ENGINEERING, CROSS RADIO festival (mreža neodvisnih radijskih postaj in kulturno-aktivističnih ekip s področja nekdanje Jugoslavije in širše) ter predvajanje filmov Mednarodnega Balkanart festivala (Terminal00).  

Emonska promenada, že 6. mednarodni ulični festival, ki (prav tako pod okriljem KUD France Prešeren) poteka zadnji teden (26.-30. 8.) v avgustu in vsebinsko dopolnjuje Trnfest, pa se bo odvijala na Trnovskem mostu in na Emonski ulici. Obe prizorišči se v času promenade spremenita v gledališče na prostem in ustvarjalno sprehajališče, polno umetnikov z vsega sveta, tako mali kot veliki pa se lahko preizkusijo v artističnih spretnostih in družabnih igrah.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Prvega (1.) septembra pa – prav tako že po tradiciji – Trnfestu sledi prireditev Mladi Prešeren za ljubljansko mladino, ki ob začetku šolskega leta na Info tržnici na dvorišču KUD FP predstavlja mladinske organizacije in njihove programe. Na KUD-ovem dvorišču bodo mladi predstavili mednarodni mladinski projekt, interaktivno parodijo za evropsko birokracijo “Eurobirokrat”, sledi pa program v dvorani (glasba, gledališče, film idr.).

Splet: Trnfest 06


Sledite nam


RSS Ustavi se!