fbpx

Skok v Avstralijo

Novice, Potovanja

Na njej živi 24 milijonov prebivalcev in je visoko urbana in razvita država, ena najbogatejših na svetu.

Avstralija je šesta največje država po površini ozemlja na svetu. Sestavljajo jo Avstralski kontinent, Tasmanija in več drugih manjših otokov. Na zahodu jo obdaja Indijski ocean, na vzhodu Pacifik, na jugovzhodu Tasmansko morje, ki Avstralijo ločuje od Nove Zelandije in na severovzhodu Koralno morje. Najgosteje je poseljena na vzhodni in jugovzhodni obali, medtem ko ima notranjost celine suho in polsuho podnebje ter je manj primerna za naselitev. Avstralija ima unikatno živalstvo in rastlinstvo, med katerimi izstopata kenguru, ki je prepoznavni simbol celine in koala. Na bolj vlažnih površinah uspeva evkaliptus, na ostalih pa akacija.

feedbreed::trv: “Avstralija je prijazna do vseh, tudi z majhnim otrokom ne bi blo nobenih težav. Edino kar je problem je, da je Avstralija naporna že, da priletiš do tja(pojma nimam kako otorci prenašajo 24 ur aviona – glede na moje izkušnje v letalih bolj slabo). Drugo je pa to, da je Avstralija ogromna in v 1 mesecu s počasnim,otroku prijaznim ritmom ne boste vidli prav dosti, sploh pa v kombinaciji še z NZ. Če bi šli za nekaj mesecev ni problema, za 1 mesec po mojem nima ravno smisla.”

# Uluru (Ayer Rock)

Uluru ali Ayers Rock je ena izmed največjih naravnih znamenitosti v državi. Gre za največji skalni monolit na svetu, ki je znan že iz kamene dobe, ko so v Avstralijo pripluli Aborigini. Znan je zaradi svoje velikosti in lege ter zaradi spreminjanja barve skozi dan.

Preberi tudi: Dubaj – mesto nebotičnikov

# Veliki koralni greben

Veliki koralni greben predstavlja največjo zbirko koral na svetu, ki ga sestavlja približno 2800 manjših podmorskih koralnih grebenov in 600 koralnih otokov. Leta 1981 je bil uvrščen na Unescov seznam kulturne dediščine.

Preberi tudi: “Grand tour” po Evropi

# Otok Fraser

Gre za največji peščeni otok na svetu, priljubljen med turisti in domačini. 120 kilometrov dolg otok je popolnoma peščen in prekrit s tropskim rastlinjem, obkrožen s plažami in do 200 metrov visokimi sipinami. Ima več kot 200 sladkovodnih jezer.

Preberi tudi: 9 nasvetov kako do poceni letalske karte

# Daintree

Daintree je z gosto džunglo, slapovi in živalmi, najstarejši deževni gozd na svetu

Preberi tudi: Španski tapas

# Sydney

Sydney je najstarejše, največje in najbolj raznoliko avstralsko mesto. Izjemna medkulturnost je razlog za pestro dogajanje, izredno kulinarično izkušnjo in živahno nočno življenje.

Preberi tudi: Zgodovina fondue-a

# Melbourne

Melbourne je bolj umirjeno mesto od Sydneya; velja za gurmansko in kulturno prestolnico Avstralije.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio

Preberi tudi: 6 skrivnosti madžarske kuhinje

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!