fbpx

Skok v Avstralijo

Novice, Potovanja

Na njej živi 24 milijonov prebivalcev in je visoko urbana in razvita država, ena najbogatejših na svetu.

Avstralija je šesta največje država po površini ozemlja na svetu. Sestavljajo jo Avstralski kontinent, Tasmanija in več drugih manjših otokov. Na zahodu jo obdaja Indijski ocean, na vzhodu Pacifik, na jugovzhodu Tasmansko morje, ki Avstralijo ločuje od Nove Zelandije in na severovzhodu Koralno morje. Najgosteje je poseljena na vzhodni in jugovzhodni obali, medtem ko ima notranjost celine suho in polsuho podnebje ter je manj primerna za naselitev. Avstralija ima unikatno živalstvo in rastlinstvo, med katerimi izstopata kenguru, ki je prepoznavni simbol celine in koala. Na bolj vlažnih površinah uspeva evkaliptus, na ostalih pa akacija.

feedbreed::trv: “Avstralija je prijazna do vseh, tudi z majhnim otrokom ne bi blo nobenih težav. Edino kar je problem je, da je Avstralija naporna že, da priletiš do tja(pojma nimam kako otorci prenašajo 24 ur aviona – glede na moje izkušnje v letalih bolj slabo). Drugo je pa to, da je Avstralija ogromna in v 1 mesecu s počasnim,otroku prijaznim ritmom ne boste vidli prav dosti, sploh pa v kombinaciji še z NZ. Če bi šli za nekaj mesecev ni problema, za 1 mesec po mojem nima ravno smisla.”

# Uluru (Ayer Rock)

Uluru ali Ayers Rock je ena izmed največjih naravnih znamenitosti v državi. Gre za največji skalni monolit na svetu, ki je znan že iz kamene dobe, ko so v Avstralijo pripluli Aborigini. Znan je zaradi svoje velikosti in lege ter zaradi spreminjanja barve skozi dan.

Preberi tudi: Dubaj – mesto nebotičnikov

# Veliki koralni greben

Veliki koralni greben predstavlja največjo zbirko koral na svetu, ki ga sestavlja približno 2800 manjših podmorskih koralnih grebenov in 600 koralnih otokov. Leta 1981 je bil uvrščen na Unescov seznam kulturne dediščine.

Preberi tudi: “Grand tour” po Evropi

# Otok Fraser

Gre za največji peščeni otok na svetu, priljubljen med turisti in domačini. 120 kilometrov dolg otok je popolnoma peščen in prekrit s tropskim rastlinjem, obkrožen s plažami in do 200 metrov visokimi sipinami. Ima več kot 200 sladkovodnih jezer.

Preberi tudi: 9 nasvetov kako do poceni letalske karte

# Daintree

Daintree je z gosto džunglo, slapovi in živalmi, najstarejši deževni gozd na svetu

Preberi tudi: Španski tapas

# Sydney

Sydney je najstarejše, največje in najbolj raznoliko avstralsko mesto. Izjemna medkulturnost je razlog za pestro dogajanje, izredno kulinarično izkušnjo in živahno nočno življenje.

Preberi tudi: Zgodovina fondue-a

# Melbourne

Melbourne je bolj umirjeno mesto od Sydneya; velja za gurmansko in kulturno prestolnico Avstralije.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio

Preberi tudi: 6 skrivnosti madžarske kuhinje

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.