fbpx

Bela puščava z drugega planeta

Novice

 Priljubljena turistična destinacija je občutljiv ekosistem Egiptovsko Belo puščavo mnogi primerjajo z Arktiko, a tudi primerjava s površjem Lune ali Marsa bi bila prav primerna. Puščava, ki je 400 kilometrov jugozahodno od Kaira, se močno razlikuje od rumene saharske puščave, saj bele sipine in skale spominjajo na z ledom prekrito površje. Nekoč je bilo to […]

 Priljubljena turistična destinacija je občutljiv ekosistem

Egiptovsko Belo puščavo mnogi primerjajo z Arktiko, a tudi primerjava s površjem Lune ali Marsa bi bila prav primerna.

Puščava, ki je 400 kilometrov jugozahodno od Kaira, se močno razlikuje od rumene saharske puščave, saj bele sipine in skale spominjajo na z ledom prekrito površje.

Nekoč je bilo to okoli 1.800 kvadratnih kilometrov veliko območje podaljšek Sredozemskega morja, po njegovem umiku v obdobju Krede pa je površje preoblikovala predvsem vetrna erozija, ki je ustvarila resnično dih jemajoče geološke skulpture…

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.