fbpx

Berlin – 7 najzanimivejših mest za instagram objave

Mesta, Potovanja

Nemško glavno mesto ima bogato zgodovino in edinstveno umetniško kulturo.

Odlična stvar obiska Berlina je to, da ni pomembno, kakšno bo vreme, ko ga obiščete. Fotografije so super, ko je oblačno in ob poletni sončni svetlobi.

1. Galerija East Side

Galerija East Side ni samo najbolj zanimiv zid v Berlinu, ampak je tudi ena največkrat uporabljenih “Instagram mest” na svetu.

Foto: IG: Алексей Васильев

Z več kot 1300 metri poslikane stene, lahko ves dan preživite v sprehodu po galeriji East Side in iščete popoln “Insta shot”.

Priporočamo, da poskrbite, da boste vsaj dobili fotografijo pred ikoničnim “Fraternal Kiss”.

2. Brandenburška vrata

To, kar je morda ena izmed najbolj ikoničnih zgodovinskih znamenitosti mesta, je tudi eno najbolj zanimivih mest v Berlinu. Brandenburška vrata so v vsej svoji neoklasični slavi izjemno fotogenična.

Foto IG: Niki Nagy

Če iščete resnično edinstveno fotografijo, priporočamo, da se tja odpravite zgodaj zjutraj, takrat boste dobili edinstven posnetek vrat.

3. The House of Small Wonder

Kaj je bolj uporabno na Instagramu kot čudovita kavarna, ki se skriva v japonskem vrtu?

“The House of Small Wonder” je ena izmed najbolj simpatičnih kavarn v Berlinu. Sanjska postavitev, od visečih rastlin do lepo ukrivljenega stopnišča.

“Pred dvema letoma mi je bil bil strašno všeč Tacheles (Oranienburgerstraße, blizu Televizijskega stolpa). To je nekaj podobnega, kot pri nas Metelkova, poleg tega so lušni tudi nekateri lokali na tej ulici. Na primer Cafe Zapata, kjer smo naleteli ravno na nek bolj Jazzovski večer. Ogleda vreden je tudi pergamov muzej, z veličastnim prikazom celotne antike in razvoja zahodne civilizacije. Nekateri bi razstavljeno zbirko lahko (upravičeno) poimenovali roparsko plenjenje celotnega bližnjega vzhoda, saj so v muzej prenesli celotne stavbe, sobe, ulice. Potem čisto pri ZOO postaji imaš tudi Beate Uhse Erotik Museum. Verjetno je zanimiv tudi Filmski muzej v neposredni bližini Sony centra. “

Niko::trv : Berlin in manj običajne zanimivosti ???

4. Reichstag Dom

Če želite v vaš “Insta Feed” dodati fotografijo moderne stavbe in arhitekturnih presežkov, potem morate obiskati znamenito stavbo Reichstaga.

Foto: IG Niki Nagy

Če kupite vstopnico, se boste lahko povzpeli do razgledne terase na vrhu, kjer boste uživali v čudovitem razgledu na Tiergarten park in okolico.

Alexanderplatz

Ste vedeli, da svetovna ura v Alexanderplatzu prikazuje trenutni čas za 148 večjih mest po vsem svetu?

Berlinska katedrala

Če postavite fotoaparat ravno prav, lahko v kadru dobite berlinsko katedralo, reko Spree in edinstvene kipe. Fotka odlično izgleda v sončnih dneh in takrat, kadar je oblačno.

Foto: IG Felix Mittermeier

Most Elsenbrücke

Iščete popoln posnetek sončnega zahoda v Berlinu? Potem je pravo mesto znameniti most Elsenbrücke. Če pridete tja pred mrakom in pogledate proti zahodu, boste nagrajeni z enim najbolj spektakularnih razgledov v celotnem Berlinu.

vir: https://bigseventravel.com


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]