fbpx

Berlin – 7 najzanimivejših mest za instagram objave

Mesta, Potovanja

Nemško glavno mesto ima bogato zgodovino in edinstveno umetniško kulturo.

Odlična stvar obiska Berlina je to, da ni pomembno, kakšno bo vreme, ko ga obiščete. Fotografije so super, ko je oblačno in ob poletni sončni svetlobi.

1. Galerija East Side

Galerija East Side ni samo najbolj zanimiv zid v Berlinu, ampak je tudi ena največkrat uporabljenih “Instagram mest” na svetu.

Foto: IG: Алексей Васильев

Z več kot 1300 metri poslikane stene, lahko ves dan preživite v sprehodu po galeriji East Side in iščete popoln “Insta shot”.

Priporočamo, da poskrbite, da boste vsaj dobili fotografijo pred ikoničnim “Fraternal Kiss”.

2. Brandenburška vrata

To, kar je morda ena izmed najbolj ikoničnih zgodovinskih znamenitosti mesta, je tudi eno najbolj zanimivih mest v Berlinu. Brandenburška vrata so v vsej svoji neoklasični slavi izjemno fotogenična.

Foto IG: Niki Nagy

Če iščete resnično edinstveno fotografijo, priporočamo, da se tja odpravite zgodaj zjutraj, takrat boste dobili edinstven posnetek vrat.

3. The House of Small Wonder

Kaj je bolj uporabno na Instagramu kot čudovita kavarna, ki se skriva v japonskem vrtu?

“The House of Small Wonder” je ena izmed najbolj simpatičnih kavarn v Berlinu. Sanjska postavitev, od visečih rastlin do lepo ukrivljenega stopnišča.

“Pred dvema letoma mi je bil bil strašno všeč Tacheles (Oranienburgerstraße, blizu Televizijskega stolpa). To je nekaj podobnega, kot pri nas Metelkova, poleg tega so lušni tudi nekateri lokali na tej ulici. Na primer Cafe Zapata, kjer smo naleteli ravno na nek bolj Jazzovski večer. Ogleda vreden je tudi pergamov muzej, z veličastnim prikazom celotne antike in razvoja zahodne civilizacije. Nekateri bi razstavljeno zbirko lahko (upravičeno) poimenovali roparsko plenjenje celotnega bližnjega vzhoda, saj so v muzej prenesli celotne stavbe, sobe, ulice. Potem čisto pri ZOO postaji imaš tudi Beate Uhse Erotik Museum. Verjetno je zanimiv tudi Filmski muzej v neposredni bližini Sony centra. “

Niko::trv : Berlin in manj običajne zanimivosti ???

4. Reichstag Dom

Če želite v vaš “Insta Feed” dodati fotografijo moderne stavbe in arhitekturnih presežkov, potem morate obiskati znamenito stavbo Reichstaga.

Foto: IG Niki Nagy

Če kupite vstopnico, se boste lahko povzpeli do razgledne terase na vrhu, kjer boste uživali v čudovitem razgledu na Tiergarten park in okolico.

Alexanderplatz

Ste vedeli, da svetovna ura v Alexanderplatzu prikazuje trenutni čas za 148 večjih mest po vsem svetu?

Berlinska katedrala

Če postavite fotoaparat ravno prav, lahko v kadru dobite berlinsko katedralo, reko Spree in edinstvene kipe. Fotka odlično izgleda v sončnih dneh in takrat, kadar je oblačno.

Foto: IG Felix Mittermeier

Most Elsenbrücke

Iščete popoln posnetek sončnega zahoda v Berlinu? Potem je pravo mesto znameniti most Elsenbrücke. Če pridete tja pred mrakom in pogledate proti zahodu, boste nagrajeni z enim najbolj spektakularnih razgledov v celotnem Berlinu.

vir: https://bigseventravel.com


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.