fbpx

Dominikanska republika

Novice

Naj se tudi vam prikrade nasmeh na obraz, ko se boste skupaj z domačini pozibavali ob ritmih “Merengue” pod palmami na sanjskih plažah.

Drugi največji otok v Antilih je pred 500 leti prevzel njegovega odkritelja Kolumba. Otok se ponaša z velikim naravnim pristaniščem in najvišjo goro Karibov Pico Duarte  3175m.

Glavno mesto Santa Domingo, skozi katero teče reka Rio Ozama, je z 2 milijoni prebivalcev najstarejše kolonialno mesto na ameriškem kontinentu. Občudujete lahko zanimivo in raznoliko arhitekturo, obiščete najstarejšo cerkev na Karibih ter zaidete v eno izmed restavracij, kjer vam bodo prijazni in vedno nasmejani domačini postregli z izvrstnimi kreolskimi specialitetami.

Celoletne tropske temperature, sanjske, več kilometrov dolge peščene plaže s palmami, kristalno čisto morje, naravne lepote, gostoljubnost domačinov, izvrstna hotelska ponudba, obilo možnosti za razne športne aktivnosti, prav zaradi teh kvalitet je Dominikanska Republika najbolj priljubljena počitniška destinacija v Karibih. Naj se tudi vam prikrade nasmeh na obraz, ko se boste skupaj z domačini pozibavali ob ritmih “Merengue” pod palmami na sanjskih plažah.

Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!