fbpx

KUBA: Biseri Karibov

Novice

Noben otok v Karibih nima tako dolge in razburljive zgodovine kot Kuba.

Noben otok v Karibih nima tako dolge in razburljive zgodovine kot Kuba. Ta največji otok v Antilih je leta 1492 odkril Krištof Kolumb in jo opisal kot “najčudovitejšo deželo, kar so jih kdaj videle človeške oči”.

Glavno mesto Havanna šteje več kot 2 milijona prebivalcev in je od leta 1982 kot svetovna dediščina pod zaščito Unesca. Dolge, biserno bele plaže, kristalno čisto morje, kolonialna mesta, raznolikost pokrajine le kdo ob besedi Kuba ne pomisli še na Fidel Castra, Che Guevaro, Hemingwaya, znamenite cigare – havanke, izvrstne napitke z rumom in salso. Podajte se še vi na odkrivanje te “najčudovitejše dežele” na počitnicah ali na krožnem potovanju po otoku, ter spoznajte življenjsko radost Kubancev.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Kako se otroci učijo komunikacije
  Ko otroci preživljajo čas z najpomembnejšimi ljudmi v svojem življenju, razvijajo pomembne odnosne veščine, kot so dobro komuniciranje in poslušanje, tolmačenje obrazne mimike, razumevanje nebesedne komunikacije, deljenje in žrtvovanje. Kako to poteka, nam približa Andreja Vukmir Brenčič.
 • Video: Odprt pogovor z zdravnikom – Sašo Rebolj, dr. med.
  Priljubljeni moderator foruma na Med.Over.Net, urgentni zdravnik in direktor zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik, nam v pogovoru s Polono Požgan na svoj način in z dobro mero humorja prikaže svet v zakulisju ambulant.
 • Loti Palmer: Prepoznajte (narcistične) metode manipulacije
  Oseba z narcističnimi lastnostmi (ali motnjo) potrebuje občutek, da je svet okoli nje tak, kot ga vidi in razume ona, zato si za dosego tega cilja pomaga z različnimi sredstvi. Glavno med njimi je manipulacija. Spoznajte najbolj pogoste oblike in se jim z znanjem in veščinami uprite.
 • Vsak človek ima v sebi čarobno vilo
  Vsak izmed nas si je že kdaj zaželel, da bi imel čarobno moč iz pravljic in bi z njo premikal gore, si uresničeval skrite želje ali pa se maščeval ljudem, ki so nas prizadeli. Tudi jaz imam kdaj tako željo.
 • Ustavi se in prisluhni … zvokom narave … glasu tišine … sočloveku … sebi
  Kaj se zgodi, ko se naše telo umiri, pozornost prenesemo na to, kar čutimo in manj, kar mislimo, ter se prepustimo tihemu opazovanju tega, kar nas v naravi obdaja in kar se v nas naravno poraja?