fbpx

KUBA: Biseri Karibov

Novice

Noben otok v Karibih nima tako dolge in razburljive zgodovine kot Kuba.

Noben otok v Karibih nima tako dolge in razburljive zgodovine kot Kuba. Ta največji otok v Antilih je leta 1492 odkril Krištof Kolumb in jo opisal kot “najčudovitejšo deželo, kar so jih kdaj videle človeške oči”.

Glavno mesto Havanna šteje več kot 2 milijona prebivalcev in je od leta 1982 kot svetovna dediščina pod zaščito Unesca. Dolge, biserno bele plaže, kristalno čisto morje, kolonialna mesta, raznolikost pokrajine le kdo ob besedi Kuba ne pomisli še na Fidel Castra, Che Guevaro, Hemingwaya, znamenite cigare – havanke, izvrstne napitke z rumom in salso. Podajte se še vi na odkrivanje te “najčudovitejše dežele” na počitnicah ali na krožnem potovanju po otoku, ter spoznajte življenjsko radost Kubancev.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!