fbpx

KUBA: Biseri Karibov

Novice

Noben otok v Karibih nima tako dolge in razburljive zgodovine kot Kuba.

Noben otok v Karibih nima tako dolge in razburljive zgodovine kot Kuba. Ta največji otok v Antilih je leta 1492 odkril Krištof Kolumb in jo opisal kot “najčudovitejšo deželo, kar so jih kdaj videle človeške oči”.

Glavno mesto Havanna šteje več kot 2 milijona prebivalcev in je od leta 1982 kot svetovna dediščina pod zaščito Unesca. Dolge, biserno bele plaže, kristalno čisto morje, kolonialna mesta, raznolikost pokrajine le kdo ob besedi Kuba ne pomisli še na Fidel Castra, Che Guevaro, Hemingwaya, znamenite cigare – havanke, izvrstne napitke z rumom in salso. Podajte se še vi na odkrivanje te “najčudovitejše dežele” na počitnicah ali na krožnem potovanju po otoku, ter spoznajte življenjsko radost Kubancev.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.