Bodi-naslednji-turist-v-vesolju zmagovalec

Aktualno, Novice, Zanimivosti

V Sloveniji so se že pričele priprave na polet v vesolje.

Vesoljski turizem že dolgo ni več znanstvena fantastika. Prvi turisti v vesolju so morali potovanju v orbito nameniti od 20 do 40 milijonov ameriških dolarjev. Leta 2014 pa je polet v vesolje postal veliko bolj dostopen, saj je znesek pristal nekje med 200.000 in 250.000 dolarji. Ravno toliko, da si zdaj dovolimo tudi budni sanjati.

O čem Zemljani sanjamo, ko sanjamo o potovanju v vesolje, govorijo izsledki spletne raziskave: 70 % vprašanih bi si želelo ostati v vesolju dva tedna ali manj; poleg tega 88 % bi si jih želelo hoditi po vesolju zunaj ladje in 21 % vprašanih bi si v vesolju zaželelo hotel oziroma vesoljsko postajo. Prav. Kar zadeva Slovence, smo tako ali tako znani kot ljubitelji avantur in adrenalina. Pa še vesolje novih možnosti se nam je odprlo, zdaj ko je Vikinglotto prispel v Slovenijo. Gremo, kajne?

V Sloveniji so se že pričele priprave na polet v vesolje. Stroj za vesoljski trening, ki je zelo podoben stroju za priprave astronavtov na bivanje v breztežnem prostoru, je bil postavljen v bližini železniške postaje. Vsem, ki so si to zaželeli, je omogočil enkratno izkušnjo. In ta je očarala mnoge. Fotografije letečih navdušencev nad vesoljem, za katerimi je bil napis “Bodi-naslednji-turist-v-vesolju zmagovalec”, so preplavile družbena omrežja.

Vikinglotto je že tu – izberite, kateri tip zmagovalca želite biti!

Veselo urjenje na stroju za vesoljski trening je le eden od dogodkov, ki spremljajo vstop in začetke Vikinglotta v Sloveniji. Prvo žrebanje v novi igri, v katerem bo sodelovala tudi Loterija Slovenije, bo že to sredo, 15. novembra, ko je v skladu za Viking 35 milijonov €. Si bo prvi slovenski zmagovalec Vikinglotta privoščil potovanje v vesolje ali kaj drugega, tega res še ne moremo vedeti. Vragolije Vikinglotta, novosti in žrebanja pa lahko spremljate na FB strani Vikinglotta in vikinglotto.si.

Vikinglotto je igra na srečo, ki jo od leta 1993 igrajo Norvežani, Švedi, Danci, Islandci, Finci, Litovci, Latvijci in Estonci.
Žrebanja potekajo vsako sredo zvečer na Norveškem, v skladu za glavni dobitek Viking je vsak teden najmanj 3 in največ 35 milijonov evrov.

 

Sledite nam

RSS Ustavi se!

 • Vdihni spokojnost
  Ko govorimo o obvladovanju stresa in njegovih posledicah, so vzhodne tradicionalne metode zelo dobrodošle, saj iskanju ustreznih rešitev – zdravila, vedenjske intervencije ali podobno.
 • Nadzorovan umik
  Dolgo sem ostala pod prho. Spirala sem s sebe njene ostudne besede, pa se me še danes držijo kot prilepljene. Ostala pa mi je zavest, da sem ravnala prav, ker sem ohranila mirno kri in se nadzorovano umaknila.
 • Ujeti v prestrašenem telesu
  Življenje s spominom prestrašenega telesa prinaša pomanjkanje občutka varnosti, kar še dodatno povečuje občutke strahu in nam onemogoča živeti svobodno življenje znotraj sebe in v odnosih.
 • Razumevanje in dvigovanje ženske moči
  Čeprav naj bi ženske po tradiciji veljale za »šibkejši« spol, pa skrivamo v sebi vendarle izjemno moč, drugačno moč, saj ne pravijo zaman, da ženska podpira tri vogale hiše. 
 • Zaslužiš si dobro življenje, ne da te nekdo tlači
  Kdorkoli bere te vrstice ... Vedi, da si vreden ljubezni, sposoben, lep, unikaten takšen kot si. Zaslužiš si dobro življenje, ne da te nekdo tlači in ponižuje, saj vsak človek ima dušo in duša zaboli.