fbpx

Boško Praštalo: Idealno je vsako jutro, ko se zbudim

Ambasadorji, Jutranja.

Boško Praštalo skromno pravi, da je idealno jutro vsako, ko se zbudi in tisto, ko se lahko sam odloči, kaj bo počel. Ja, jutra so resnično čas, ki si ga lahko vzamemo samo zase, medtem ko drugi še spijo.

Bosko Prastalo

Moj občutek je, da je dan res dolg in da lahko veliko doživim in naredim, ker sem jutranji človek,” pravi Boško Praštalo, uspešni podjetnik, lastnik licence Superbrands Slovenije, ki verjame v kakovost in vrednost dobrih blagovnih znamk.

Kdaj vstajate in kako začenjate dan?

Bujenje je ob 4:30, v zadnjem času celo brez budilke. Ko se zbudim, grem naprej v kopalnico, umijem zobe in potem imam na izbiro 3 možnosti: grem takoj na Šmarjetno, berem knjigo ali delam službene zadeve. Vedno se zbujam prvi in imam svoj mir do ca 6:30 ure. Zadnjih 20 minut grem na harmonizator dihanja po metodi SITA.

Ste jutranji človek zato, ker tako od vas zahteva življenje ali ker si tako želite?

Jutranji človek sem že od rojstva, hvala bogu je tudi družina bolj jutranje usmerjena.

Kdo je vaš jutranji družabnik?

Zjutraj sem rad sam; torej hrib s kolegom, knjiga ali pa kar delam.

Kaj je zjutraj za vas drugače kot katerikoli drug del dneva?

Moje delo zahteva veliko komunikacije in dela z ljudmi, zjutraj sem lahko sam s sabo. Predvsem je zame jutro bolj umirjen del dneva in delam na tem, da jutro teče počasi brez stresa.

Kakšni so vaši spomini na jutra iz otroštva?

Starši so ponavadi jutro začenjali ob kavi, jaz pa sem baje neizmerno užival, ko sem sedel in poslušal njihove pogovore.

Ali na poti v službo poslušate glasbo?

Zjutraj, ko se vozim v Ljubljano, je v avtu večinoma tišina. Kadar je prižgan radio, pa največkrat poslušam določena predavanja ali audio knjige. Ko se vozim domov pa sem ponavadi na telefonu.  

Kdaj greste spat?

Se pa trudim, da grem spat med 21:30 in 22:00 uro.

Kaj bi svetovali nekomu, ki si želi vzljubiti jutra?

Da se gre prej spat 😊. Težko je vzljubiti jutro, če si nenaspan.
Je pa res, da uživam v tem, ko se zbudim ob 4:30 oziroma mi to ni težko.Predlagam samo, da se to ne dela pod neko prisilo.

Kakšno je vaše idealno jutro in začetek novega dneva?

Idealno je vsako jutro, ko se zbudim in idealno je, ko se lahko sam odločim, kaj bom počel. Uživam, ko zjutraj v miru počnem, kar mi paše in vem, da vsi moji še lepo spijo v svojih posteljah. To je res super občutek.

Preberi več zanimivih vsebin o jutrih

Na Potovanja.Over.Net med 15. 10. in 15. 11. 2019.

Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.