fbpx

BOVEC

Novice

Bovec in Bovško imata največ zaslug za sloves doline Soče na turističnem trgu. V Bovcu lahko izbirate med različnimi namestitvenimi kapacitetami, kot sta Hotel Alp*** in Hotel Kanin***, ali pa se odločite med množico zasebnih apartmajev in penzionov. Tu najdete največ ponudnikov športnih programov, po katerih dolina slovi. Nad Bovcem je ATC Kanin – edino […]

Bovec in Bovško imata največ zaslug za sloves doline Soče na turističnem trgu. V Bovcu lahko izbirate med različnimi namestitvenimi kapacitetami, kot sta Hotel Alp*** in Hotel Kanin***, ali pa se odločite med množico zasebnih apartmajev in penzionov. Tu najdete največ ponudnikov športnih programov, po katerih dolina slovi. Nad Bovcem je ATC Kanin – edino slovensko smučišče, kjer višine urejenih prog presežejo 2000 m. Bovec je pravi alpski center z dolgo tradicijo še iz časov, ko so trentarski divji lovci vodili bogate meščane po okoliških gorah.

Bovško je ena sama velika naravna znamenitost. Velik del občine je del Triglavskega narodnega parka, ki ima v legendarni dolini Trente svoj informativni center, sodobno opremljen in izjemno zanimiv. Na Bovškem je izvir reke Soče, najlepše v Evropi. V bovških gorah, domovanju kozla z zlatimi rogovi, se skrivajo čudovita jezerca; na Kaninskih podih najdemo brezna, ki z globinami nad 1000 m spadajo med najgloblja na svetu. 106 m visok, mogočni slap Boka je samo eden izmed množice, ki jih lahko odkrivamo v globokih alpskih dolinah.

Bogato izročilo zgodovine srečujemo na vsakem koraku. Mir in tišino najdemo v cerkvicah na posvečenih krajih, mogočna trdnjava Kluže, visoko nad divjo Koritnico, vzbuja strah, ostanki položajev iz I. svetovne vojne spominjajo na nesmiselno morijo. V mestu samem lahko na vsakem koraku občudujemo lepoto in domiselnost ljudske arhitekture – tipične bovške hiše in njih postavitve v prostoru, ki z izjemnim občutkom sledijo horizontom naravnega okolja. Stare kmetije v gorskih dolinah pa so spomenik trdoživosti, vztrajnosti in življenjske moči prebivalcev.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!