fbpx

Božiček in pravljične vile bodo potovale z vlakom!

Aktualno

V decembrskih prazničnih dneh bodo potovanja z vlakom še toliko bolj čarobna, saj bomo na vlakih lahko srečali tudi Božička in Pravljične vile!

Potovanje z vlakom zna biti doživeto, predvsem pa je dobro to, da se oddih lahko začne brezskrbno že na poti, brez težav z iskanjem parkirišč, s popitim kozarcem kuhanega vina, ipd.! V  decembrskih prazničnih dneh bodo potovanja z vlakom še toliko bolj čarobna, saj bomo na vlakih lahko srečali tudi Božička in Pravljične vile!

Božiček bo letos potoval z muzejskim vlakom!

Prav posebno doživetje bo letos ponujal muzejski vlak, ki nas bo z Božičkom popeljal po železni cesti, kot je to potekalo nekoč, pred skoraj 100 leti. Prva vožnja Božičkovega vlaka se bo zgodila 5. decembra na relaciji Ljubljana-Škofja Loka-Kranj-Jesenice. 6. decembra se bo Božiček podal na pot po progi Jesenice-Bohinjska Bistrica-Nova Gorica, po progi Nova Gorica-Ajdovščina in obratno, dan kasneje po progi Nova Gorica-Štanjel-Sežana in Sežana-Borovnica-Ljubljana. 16. decembra boste doživetje z Božičkom na vlaku lahko delili na progi Ljubljana-Litija, 21. decembra na progi Ljubljana-Litija-Zagorje-Trbovlje-Hrastnik-Zidani Most-Celje-Maribor, dan kasneje, 21. decembra na progi Maribor-Pragersko in obratno, 22. decembra pa na progi Celje-Polzela-Celje.

S pravljičnimi vilami v pravljično Celje

Božiček in pravljične vile bodo potovale z vlakom!

Božiček in pravljične vile bodo potovale z vlakom!

Že peto leto zapored vas bodo pravljične vile na vlaku spremljale v Pravljično deželo v Celju. V središču knežjega mesta bodo vile ustvarjale pravljično deželo doživetij za najmlajše in malo starejše vse do silvestrovega, vsako dopoldne med deseto in poldnevom in popoldne med peto in sedmo uro. Pravljični vlaki, na katerih bodo potnikom vožnjo do Pravljične dežele krajšale pravljične vile, bodo začeli prvo vožnjo do Celja iz smeri Velenja 11. decembra, 13. decembra se bodo podale na pot iz smeri Maribora, 15. decembra iz smeri Ljubljane, 17. decembra iz smeri Velenja, 20., 21. in 25. decembra iz smeri Maribora, 26. decembra iz smeri Podčetrtka, 27. decembra iz smeri Ljubljane, 29. decembra iz smeri Maribora in na zadnji dan v letu, 31. decembra, iz smeri Velenja. Ujemite enega od vlakov in doživite pravljično pot in brezplačna praznična dogajanja v pravljični deželi v Celju.

Obisk prazničnih mest doma in v tujini

V prazničnem decembru številna mesta po Sloveniji in tujini ponujajo veliko prazničnih prireditev, ki jih lahko obiščete z vlakom in mogoče z vozovnico za vlak izkoristite tudi kakšno ugodnost. Npr. obisk Podčetrtka in do 50 % cenejše kopanje z vozovnico za vlak v Termah Olimia, do 20 % cenejše nočitve v slovenski prestolnici ipd.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Z vlakom lahko odpotujete tudi na adventne in silvestrske dogodke v evropska mesta kot so Gradec, Beljak, Dunaj, Salzburg, Budimpešta, Praga, Beograd, München … Za določeni poti v evropska mesta so na voljo tudi nizkocenovne vozovnice, že od 19 evrov dalje. Število teh vozovnic je omejeno zato se priporoča nakup v predprodaji, mesec ali dva pred potovanjem.

Našteli smo le nekaj možnosti za izlet. Podrobnejše informacije o prazničnih doživetjih z vlaki lahko najdete na spletnih straneh Slovenskih železnic, obiščete najbližjo železniško postajo ali pokličete na plačljivo številko 1999.


Sledite nam


RSS Ustavi se!