fbpx

Brez Louvra ogled Pariza ni popoln

Novice

Da Vincijeva šifra je zasvojila Parižane Louvre je največji muzej na svetu in gotovo ena največjih pariških znamenitosti. Leži v prvem okrožju in je dom številnih znanih umetniških del, med katerimi je na prvem mestu gotovo Mona Liza. Veličastno poslopje muzeja ima dolgo zgodovino, tu je bila v 12. stoletju zgrajena utrdba, ki je Parižane […]

Da Vincijeva šifra je zasvojila Parižane

Louvre je največji muzej na svetu in gotovo ena največjih pariških znamenitosti. Leži v prvem okrožju in je dom številnih znanih umetniških del, med katerimi je na prvem mestu gotovo Mona Liza.

Veličastno poslopje muzeja ima dolgo zgodovino, tu je bila v 12. stoletju zgrajena utrdba, ki je Parižane varovala pred vdori Vikingov, pozneje pa jo je Francois I. zamenjal s stavbo v renesančnem slogu. Sledila so stoletja razširitev in povečanja, zadnja velika sprememba pa se je zgodila z zgraditvijo znamenite steklene piramide, ki so jo odprli leta 1989, zasnoval pa jo je kitajsko-ameriški arhitekt I M Pei. Tam je zdaj tudi glavni vhod v muzej.

RTV SLO


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.