fbpx

Bruselj v boj proti nezakoniti sečnji in krčenju gozdov

Novice

Bruselj – Evropska komisija je danes predstavila dve pobudi za zaščito gozdov po svetu. Sveženj vključuje zakonodajni predlog glede nezakonite sečnje in uvažanja nezakonito posekanega lesa v Evropsko unijo ter sporočilo glede boja proti krčenju gozdov v tropih. Pobudo gre razumeti tudi v luči iskanja mednarodnega dogovora po izteku Kjotskega protokola. Nezakonita sečnja je velik […]

BruseljEvropska komisija je danes predstavila dve pobudi za zaščito gozdov po svetu.

Sveženj vključuje zakonodajni predlog glede nezakonite sečnje in uvažanja nezakonito posekanega lesa v Evropsko unijo ter sporočilo glede boja proti krčenju gozdov v tropih. Pobudo gre razumeti tudi v luči iskanja mednarodnega dogovora po izteku Kjotskega protokola.

Nezakonita sečnja je velik problem, poudarja Evropska komisija. Ne le da ima škodljive učinke za okolje, temveč ogroža tudi domorodna ljudstva. Pravzaprav je to simptom širših problemov – pomanjkanja kakršnegakoli upravljanja z gozdovi ter šibkega pregona, so prepričani v Bruslju.

Foto: Reuters

V luči iskanja dogovora o okoljskem režimu, ki bo v svetu veljal po izteku Kjotskega protokola leta 2012, je komisija v tem svežnju predlagala konkretne cilje: tako naj bi do leta 2030 zaustavili zmanjševanje gozdnatih površin, do leta 2020 pa naj bi za polovico (50 odstotkov) zmanjšali krčenje tropskega gozda……

 

 

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.
 • Petra Petravič: Spoštuj sebe in sogovornika
  Pred dnevi mi je sogovornik zaupaj svojo izkušnjo: »Veste, najtežje je začet in končat s pisanjem.« Pa še kako prav je imel. Če bi me pred mesecem dni vprašali, kaj si mislim o kampanji »Ustavi se«, ki je v letošnji zasnovi fokusirana na pomembnost »ustaviti se za trenutek in prisluhnit drugemu«, bi bil moj zapis […]
 • Ustavi se in se nam pridruži pri reševanju izzivov
  V Lidlu Slovenija bodo v avgustu v sklopu vseslovenske akcije Ustavi se, ki letos v ospredje postavlja komunikacijo, dejavni na svojem Instagram profilu.