fbpx

Bruselj v boj proti nezakoniti sečnji in krčenju gozdov

Novice

Bruselj – Evropska komisija je danes predstavila dve pobudi za zaščito gozdov po svetu. Sveženj vključuje zakonodajni predlog glede nezakonite sečnje in uvažanja nezakonito posekanega lesa v Evropsko unijo ter sporočilo glede boja proti krčenju gozdov v tropih. Pobudo gre razumeti tudi v luči iskanja mednarodnega dogovora po izteku Kjotskega protokola. Nezakonita sečnja je velik […]

BruseljEvropska komisija je danes predstavila dve pobudi za zaščito gozdov po svetu.

Sveženj vključuje zakonodajni predlog glede nezakonite sečnje in uvažanja nezakonito posekanega lesa v Evropsko unijo ter sporočilo glede boja proti krčenju gozdov v tropih. Pobudo gre razumeti tudi v luči iskanja mednarodnega dogovora po izteku Kjotskega protokola.

Nezakonita sečnja je velik problem, poudarja Evropska komisija. Ne le da ima škodljive učinke za okolje, temveč ogroža tudi domorodna ljudstva. Pravzaprav je to simptom širših problemov – pomanjkanja kakršnegakoli upravljanja z gozdovi ter šibkega pregona, so prepričani v Bruslju.

Foto: Reuters

V luči iskanja dogovora o okoljskem režimu, ki bo v svetu veljal po izteku Kjotskega protokola leta 2012, je komisija v tem svežnju predlagala konkretne cilje: tako naj bi do leta 2030 zaustavili zmanjševanje gozdnatih površin, do leta 2020 pa naj bi za polovico (50 odstotkov) zmanjšali krčenje tropskega gozda……

 

 

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.