fbpx

Bruslju se obetajo urbanistične spremembe

Novice

Nova Evropska četrt Na lani razpisanem natečaji za novo podobo Evropske četrti v Bruslju si je prvo nagrado prislužila francosko-belgijsko-britanska skupina strokovnjakov. Mesto Bruselj je v lanskem uradnem listu EU-ja, v tesnem sodelovanju z Evropsko komisijo in regionalno vlado, razpisalo natečaj za novo urbanistično ureditev Evropske četrti. Načrt je zajel območje okoli ulice Rue de […]

Nova Evropska četrt

Na lani razpisanem natečaji za novo podobo Evropske četrti v Bruslju si je prvo nagrado prislužila francosko-belgijsko-britanska skupina strokovnjakov.

Mesto Bruselj je v lanskem uradnem listu EU-ja, v tesnem sodelovanju z Evropsko komisijo in regionalno vlado, razpisalo natečaj za novo urbanistično ureditev Evropske četrti. Načrt je zajel območje okoli ulice Rue de la Loi med notranjim obročem in ulico chaussee d Etterbee. Na natečaju je zmagala skupina, v kateri so sodelovali francoski arhitekt Christian de Portzamparc, belgijski krajinski arhitekti skupine Wirtz International in inženirji iz britanske pisarne Ove Arup.

Zmagovalne ideje bodo uporabljene kot podlaga za prestrukturiranje Evropske četrti v prihodnjih desetletjih.

Foto: www.trajekt.org

Do mesta prijazen projekt

Njihova vizija prenovljene četrti oziroma območja Rue de la Loi ne zahteva popolne rušitve in ponovne izgradnje območja. Prav tako ne predvideva gradnje predora pod ulico, ampak nov profil ulice s sistemi za upočasnjevanje prometa in ozelenjeno tramvajsko progo v sredini, je na spletni strani Zavoda za prostorsko kulturo Trajekt zapisal Matevž Čelik…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.
 • Petra Petravič: Spoštuj sebe in sogovornika
  Pred dnevi mi je sogovornik zaupaj svojo izkušnjo: »Veste, najtežje je začet in končat s pisanjem.« Pa še kako prav je imel. Če bi me pred mesecem dni vprašali, kaj si mislim o kampanji »Ustavi se«, ki je v letošnji zasnovi fokusirana na pomembnost »ustaviti se za trenutek in prisluhnit drugemu«, bi bil moj zapis […]
 • Ustavi se in se nam pridruži pri reševanju izzivov
  V Lidlu Slovenija bodo v avgustu v sklopu vseslovenske akcije Ustavi se, ki letos v ospredje postavlja komunikacijo, dejavni na svojem Instagram profilu.