fbpx

Bruslju se obetajo urbanistične spremembe

Novice

Nova Evropska četrt Na lani razpisanem natečaji za novo podobo Evropske četrti v Bruslju si je prvo nagrado prislužila francosko-belgijsko-britanska skupina strokovnjakov. Mesto Bruselj je v lanskem uradnem listu EU-ja, v tesnem sodelovanju z Evropsko komisijo in regionalno vlado, razpisalo natečaj za novo urbanistično ureditev Evropske četrti. Načrt je zajel območje okoli ulice Rue de […]

Nova Evropska četrt

Na lani razpisanem natečaji za novo podobo Evropske četrti v Bruslju si je prvo nagrado prislužila francosko-belgijsko-britanska skupina strokovnjakov.

Mesto Bruselj je v lanskem uradnem listu EU-ja, v tesnem sodelovanju z Evropsko komisijo in regionalno vlado, razpisalo natečaj za novo urbanistično ureditev Evropske četrti. Načrt je zajel območje okoli ulice Rue de la Loi med notranjim obročem in ulico chaussee d Etterbee. Na natečaju je zmagala skupina, v kateri so sodelovali francoski arhitekt Christian de Portzamparc, belgijski krajinski arhitekti skupine Wirtz International in inženirji iz britanske pisarne Ove Arup.

Zmagovalne ideje bodo uporabljene kot podlaga za prestrukturiranje Evropske četrti v prihodnjih desetletjih.

Foto: www.trajekt.org

Do mesta prijazen projekt

Njihova vizija prenovljene četrti oziroma območja Rue de la Loi ne zahteva popolne rušitve in ponovne izgradnje območja. Prav tako ne predvideva gradnje predora pod ulico, ampak nov profil ulice s sistemi za upočasnjevanje prometa in ozelenjeno tramvajsko progo v sredini, je na spletni strani Zavoda za prostorsko kulturo Trajekt zapisal Matevž Čelik…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.