fbpx

Bruslju se obetajo urbanistične spremembe

Novice

Nova Evropska četrt Na lani razpisanem natečaji za novo podobo Evropske četrti v Bruslju si je prvo nagrado prislužila francosko-belgijsko-britanska skupina strokovnjakov. Mesto Bruselj je v lanskem uradnem listu EU-ja, v tesnem sodelovanju z Evropsko komisijo in regionalno vlado, razpisalo natečaj za novo urbanistično ureditev Evropske četrti. Načrt je zajel območje okoli ulice Rue de […]

Nova Evropska četrt

Na lani razpisanem natečaji za novo podobo Evropske četrti v Bruslju si je prvo nagrado prislužila francosko-belgijsko-britanska skupina strokovnjakov.

Mesto Bruselj je v lanskem uradnem listu EU-ja, v tesnem sodelovanju z Evropsko komisijo in regionalno vlado, razpisalo natečaj za novo urbanistično ureditev Evropske četrti. Načrt je zajel območje okoli ulice Rue de la Loi med notranjim obročem in ulico chaussee d Etterbee. Na natečaju je zmagala skupina, v kateri so sodelovali francoski arhitekt Christian de Portzamparc, belgijski krajinski arhitekti skupine Wirtz International in inženirji iz britanske pisarne Ove Arup.

Zmagovalne ideje bodo uporabljene kot podlaga za prestrukturiranje Evropske četrti v prihodnjih desetletjih.

Foto: www.trajekt.org

Do mesta prijazen projekt

Njihova vizija prenovljene četrti oziroma območja Rue de la Loi ne zahteva popolne rušitve in ponovne izgradnje območja. Prav tako ne predvideva gradnje predora pod ulico, ampak nov profil ulice s sistemi za upočasnjevanje prometa in ozelenjeno tramvajsko progo v sredini, je na spletni strani Zavoda za prostorsko kulturo Trajekt zapisal Matevž Čelik…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!