fbpx

Priljubljen čaj z mehurčki

Nasveti, Novice, Potovanja

Tapioka kroglice so najpopularnejše, uporabljajo pa tudi kroglice iz zelenega čaja, aloe vere, jajčne kreme, kokosove vode, sadja in celo alkohola.

Bubble tea so ustvarili v 80ih letih prejšnjega stoletja v Taichungu, Tajvanu in kmalu se je njegova popularnost razširila po celem svetu. Mnoge čajne hiše si lastijo njegov izum, zatorej ni jasno kdo je resnični izumitelj priljubljenega čaja.

Čaj z mehurčki je pijača mnogih imen; največkrat poimenovana bubble tea, boba tea, pearl tea ali tapioca tea pa tudi baba nai cha, zhen zhou nai, black pearl tea, BBT, PT, pearl shake, momi milk tea in QQ. Obstajata dve teorijo o njegovem imenu. Po prvi naj bi čaju dodajali okus in ga premešali, kar je na vrhu povzročilo nastanek mehurčkov, po drugi pa nosi ime po kroglicah tapioke na dnu kozarca. Obstaja v nešteto okusih in jo pripravijo v dveh korakih. Najprej v kozarec natočijo ledeni čaj iz svežega sadja, čaja in zdrobljenega ledu ali mlečni šejk v obliki čaja, iz kombinacije čaja, mleka, okusov v prahu, kreme, vode in zdrobljenega ledu. Običajni okusi so zeleni čaj, jagoda, liči, borovnica, jasmin, melona in pasijonka. Vendar, kar res definira čajni napitek so žvečljive kroglice razporejene na dnu pijače. Gre za tapioka kroglice, ki jih lahko posesamo v usta s posebno široko slamico, v črni, beli, prozorni ali kateri drugi pisani barvi, odvisno od sestavin, ki jih vsebujejo. Tapioka kroglice so najpopularnejše, uporabljajo pa tudi kroglice iz zelenega čaja, aloe vere, jajčne kreme, kokosove vode, sadja in celo alkohola.

JorgeBen::trv: “Jest sem se ravno vrnil iz tega kroga, torej Laos-Kambodza-Tajska…in je bilo fajn… in zelo priporočam!!! Predlagam ti, da če gres za 5-6 tednov, da izpustiš Vietnam in greš samo v te tri države… sicer pa se strinjam z MarkoPolom… da odvisno kako hitro potuješ… meni je bilo 4 tedne za ta krog absolutno premalo in bi vsaj v Laosu lahko ostal še precej dlje… samo kaj ko nisem vec študent.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio

Preberi tudi: Zakaj Azijci jedo s palčkami?

Mnenja in izkušnje na forumu: Praktični nasveti in popotovanja


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.
 • Petra Petravič: Spoštuj sebe in sogovornika
  Pred dnevi mi je sogovornik zaupaj svojo izkušnjo: »Veste, najtežje je začet in končat s pisanjem.« Pa še kako prav je imel. Če bi me pred mesecem dni vprašali, kaj si mislim o kampanji »Ustavi se«, ki je v letošnji zasnovi fokusirana na pomembnost »ustaviti se za trenutek in prisluhnit drugemu«, bi bil moj zapis […]
 • Ustavi se in se nam pridruži pri reševanju izzivov
  V Lidlu Slovenija bodo v avgustu v sklopu vseslovenske akcije Ustavi se, ki letos v ospredje postavlja komunikacijo, dejavni na svojem Instagram profilu.