fbpx

Priljubljen čaj z mehurčki

Nasveti, Novice, Potovanja

Tapioka kroglice so najpopularnejše, uporabljajo pa tudi kroglice iz zelenega čaja, aloe vere, jajčne kreme, kokosove vode, sadja in celo alkohola.

Bubble tea so ustvarili v 80ih letih prejšnjega stoletja v Taichungu, Tajvanu in kmalu se je njegova popularnost razširila po celem svetu. Mnoge čajne hiše si lastijo njegov izum, zatorej ni jasno kdo je resnični izumitelj priljubljenega čaja.

Čaj z mehurčki je pijača mnogih imen; največkrat poimenovana bubble tea, boba tea, pearl tea ali tapioca tea pa tudi baba nai cha, zhen zhou nai, black pearl tea, BBT, PT, pearl shake, momi milk tea in QQ. Obstajata dve teorijo o njegovem imenu. Po prvi naj bi čaju dodajali okus in ga premešali, kar je na vrhu povzročilo nastanek mehurčkov, po drugi pa nosi ime po kroglicah tapioke na dnu kozarca. Obstaja v nešteto okusih in jo pripravijo v dveh korakih. Najprej v kozarec natočijo ledeni čaj iz svežega sadja, čaja in zdrobljenega ledu ali mlečni šejk v obliki čaja, iz kombinacije čaja, mleka, okusov v prahu, kreme, vode in zdrobljenega ledu. Običajni okusi so zeleni čaj, jagoda, liči, borovnica, jasmin, melona in pasijonka. Vendar, kar res definira čajni napitek so žvečljive kroglice razporejene na dnu pijače. Gre za tapioka kroglice, ki jih lahko posesamo v usta s posebno široko slamico, v črni, beli, prozorni ali kateri drugi pisani barvi, odvisno od sestavin, ki jih vsebujejo. Tapioka kroglice so najpopularnejše, uporabljajo pa tudi kroglice iz zelenega čaja, aloe vere, jajčne kreme, kokosove vode, sadja in celo alkohola.

JorgeBen::trv: “Jest sem se ravno vrnil iz tega kroga, torej Laos-Kambodza-Tajska…in je bilo fajn… in zelo priporočam!!! Predlagam ti, da če gres za 5-6 tednov, da izpustiš Vietnam in greš samo v te tri države… sicer pa se strinjam z MarkoPolom… da odvisno kako hitro potuješ… meni je bilo 4 tedne za ta krog absolutno premalo in bi vsaj v Laosu lahko ostal še precej dlje… samo kaj ko nisem vec študent.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio

Preberi tudi: Zakaj Azijci jedo s palčkami?

Mnenja in izkušnje na forumu: Praktični nasveti in popotovanja


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.