fbpx

Cape Town – nevarno mesto eksotičnih okusov

Mesta, Novice, Potovanja

Cape Town je mesto, kamor hodijo Angleži na božične nakupe in je gastronomska prestolnica Afrike.

unikat: “Cape Town je mesto, kamor hodijo Angleži na božične nakupe in je gastronomska prestolnica Afrike. Če se odpravljate tja na poslovno potovanje, ne boste imeli težav z nakupovanjem daril za vaše bližnje. Lesorezi, keramika, preproge in oblačila so kvalitetni in poceni. Našli jih boste na Lower Adderley Streetu in Strand Streetu. Če boste iskali turistične spominke ali knjige, se odpravite na najstarejšo ulico v Cape Townu, Long Street. Na Waterfrontu je obrtniška tržnica, ki obratuje vsak dan od 6.30 do 18.00. Glavna atrakcija, poleg otoka Robben, kjer je bil zaprt Nelson Mandela, je 1088 metrov visoka gora Table Mountain, s katere se lahko spustite z vzpenjačo in hkrati občudujete razgled celotnega mesta. Ogledate si lahko še vinograde, Južnoafriški muzej in narodno galerijo in Grad dobrega upanja. Letališč e je od Cape Towna oddaljeno 22,5 kilometrov, vendar v mesto vozi redna avtobusna linija, karta vas bo stala 45 randov. Taksi stane za isto pot okrog 75 randov. Med odkrivanjem lepot Cape Towna bodite stalno pozorni na žeparje, ne nosite dragocenih ur in nakita, med vožnjo z avtom vrata zaklepajte, da se izognete kraji avta. V zadnjem času je bilo tudi nekaj eksplozij, povezanih s terorizmom. Izogibajte se t. i. čuvarjem avtomobilov, ki bodo hoteli paziti na vaš avto za majhno plačilo. Pred potovanjem se zavarujte, saj so stroški zdravljenja visoki, priporočljivo pa je vzeti tudi preventivo proti malariji, če boste obiskali kakšen naravni park. Južnoafriški rand (ZAR).”


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.