fbpx

Čarobna Kranjska Gora

Aktivnosti, Aktualno, Dogodki, Mesta

Zima in decembrski čas sta kot nalašč za obisk Kranjske Gore. Doživite pristni zimski duh…

V decembru vas pričakuje kranjskogorska Alpska vasica na trgu pred cerkvijo, kjer najdete praznično osvetljene hišice s kulinarično in ostalo ponudbo izdelkov domače obrti.

Ob odprtem ognju se lahko okrepčate s kuhanim vinom ali čajem, za dobro vzdušje pa posrbijo razni glasbeni nastopi.

Zimske aktivnosti

Ko Zgornjesavsko dolino prekrijeta led in sneg, se zimsko veselje prične. Pod žarometi vas čaka nočni slalom, zimsko sonce pa vas spremlja na nepozabnih gorskih vzponih …

Uživate lahko v smučanju, teku na smučeh, sankanju, krpljanju, ledenem plezanju, eskimski vasi, in še in še.

Zima je bila vedno čas, ko so si kmetje oddahnili od njive in se začeli pripravljati na praznike. Čeprav so zdaj smučarski dogodki najbolj obiskani, bučni in zabavni, tradicija starih vaških prireditev, ko oživijo miti in bajke, še živi …

smucisce-kranjska-gora-42

Žive jaslice v ledenem kraljestvu

Ste že kdaj videli žive božične jaslice, pri katerih igralci na nogah nosijo dereze? In kjer namesto hlevčka božje dete obdajajo zaledeneli slapovi?

V soteski Mlačca pri Mojstrani vas čaka edinstvena polurna predstava “Žive jaslice v ledenem kraljestvu”, prijazna tudi mamicam z vozički, invalidom in starejšim, ki jih poleg stojišč čakajo stoli…

Po ogledu se lahko sprehodite še po ledenem kraljestvu Snežne kraljice, po veliki kristalni dvorani ledenih slapov in vodometov ter si na poti na parkirišče oglejte še ene jaslice, tokrat »nežive«.

zive-jaslice-v-ledu

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Silvestrovanje na prostem

Kaj je lepšega kot dan preživeti v uživanju številnih športnih možnosti, zvečer pa se toplo obleči in se napotiti na silvestrovanje na okrašene ulice in trge?

Glasbene skupine z energično glasbo in navdušujočim nastopom stopnjujejo pričakovanje vse do vrhunca – odštevanja starega leta. Po poku šampanjca in novoletnih poljubih pa se dobro vzdušje in ples lahko nadaljujeta do jutranjih ur.

silvestrovanje

Oglasno sporočilo


Sledite nam


RSS Ustavi se!