fbpx

Cel svet bo zbran v veliki dvorani v Ljubljani

D.ecembrska, Dogodki, Zanimivosti

Slovensko Mednarodno združenje žensk Ljubljana »SILA-IWCL« organizira vsakoletni mednarodni dobrodelni bazar. Vabijo nas v središče Ljubljane, v Grand Hotel Union, v nedeljo, 1. decembra, med 10:00 in 16:00.

Sila Bazaar

SILA-IWCL vsako leto s pomočjo več kot 30 lokalnih veleposlaništev in konzulatov organizira dobrodelni bazar, eno največjih dobrodelnih prireditev v Sloveniji.

Utrinki – Bazaar 2018

Prireditev je vedno dobro obiskana, izjemno bogata in pestra. Če vas mika doživeti oddaljene dežele, kamor (še) niste potovali ali pa morda nikoli ne boste, je to priložnost da ujamete delček posebnega doživetja.

Dobrodelna SILA-IWCL zbrala že več kot 1 mio EUR

Prireditev ima poleg družabnega, vsako leto tudi dobrodelni pridih. Tako je združenje žensk v petindvajsetih letih zbralo in podarilo slovenskim društvom že več kot 1 milijon eur donatorske pomoči. Tudi letos bo podobno.

Podprli bodo dobrodelne organizacije s poudarkom na projektih za otroke, njihovo zdravje in dobrobit.

Sodelovali bodo:

 • pri nakupu medicinskega aparata, ki pomaga pri diagnosticiranju neonatalne osteopenije pri novorojenčkih,
 • finančno podprli znanstveno raziskavo na področju sladkorne bolezni pri otrocih,
 • projekt Botrstvo, kjer bodo podprli 5 otrok iz socialno šibkih družin,
 • projekt Sladkorčki in njihovo delavnico na temo življenja z diabetesom ter
 • Slovensko društvo za Celiakijo in njihov projekt predaje teoretičnega in praktičnega znanja šolam in otrokom s tovrstno diagnozo.

Na stojnicah različnih držav bodo ponovno prodajali izdelke in storitve več kot 30 različnih držav sveta.

Vabljeni, da jih obiščete in doživite cel svet v malem.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]