fbpx

Česa te nauči potovanje

Potovanja

Ne glede na to ali je potovanje dolgo ali kratko, na njem se naučiš marsičesa.

# Vsi drugačni, vseeno a enaki

Res, da prihajamo iz različnih koncev sveta, vzgojeni smo v različnih kulturah z različnimi navadah, a nazadnje smo si veliko bolj podobni, kot se nam zdi na prvi pogled.

# Odvrzi predsodke

Nevede ustvarjamo predsodke in stereotipe, a na potovanju se naučiš, da so ti nepotrebni in predvsem neuporabni.

B*: “zame so potovanja … krajša ali daljša … način življenja in verjemi da z vsakim potovanjem se podirajo meje, tiste, ki jih imaš v svoji glavi … potovanja te bogatijo na povsem drugačen način kot šola, služba … zame ni boljšega načina ‘živeti življenje’ … kot s potovanji.”

# Zapusti območje udobja

Osebnostno zrastemo le, ko se premaknemo iz cone udobja in se “spopademo” z neznanim. Na potovanju bo ogromno situacij, ki bodo od nas terjale pogum, a bomo na koncu zagotovo zadovoljni.

# Zaupaj svojim občutkom

Na potovanju se naučiš bolj zaupati svoji intuiciji.

# Bodi spontan

Izdelaj si plan potovanja, a se ne pozabi prepustit spontanim dogodivščinam, ki ti bodo prišle naproti.

# Ceniš majhne stvari

Ko boš naprimer že nekaj dni brez tekoče vode v kopalnici ali ko boš le s težavo našel zdravnika, boš začel ceniti majhne stvari, ki te čakajo doma.

# Spoznal boš zanimive ljudi

Na potovanju, daleč stran od doma, si lahko točno takšen, kot si. Spoznal boš ljudi, s katerimi boš takoj našel skupni jezik.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!