Česa te nauči potovanje

Potovanja

Ne glede na to ali je potovanje dolgo ali kratko, na njem se naučiš marsičesa.

# Vsi drugačni, vseeno a enaki

Res, da prihajamo iz različnih koncev sveta, vzgojeni smo v različnih kulturah z različnimi navadah, a nazadnje smo si veliko bolj podobni, kot se nam zdi na prvi pogled.

# Odvrzi predsodke

Nevede ustvarjamo predsodke in stereotipe, a na potovanju se naučiš, da so ti nepotrebni in predvsem neuporabni.

B*: “zame so potovanja … krajša ali daljša … način življenja in verjemi da z vsakim potovanjem se podirajo meje, tiste, ki jih imaš v svoji glavi … potovanja te bogatijo na povsem drugačen način kot šola, služba … zame ni boljšega načina ‘živeti življenje’ … kot s potovanji.”

# Zapusti območje udobja

Osebnostno zrastemo le, ko se premaknemo iz cone udobja in se “spopademo” z neznanim. Na potovanju bo ogromno situacij, ki bodo od nas terjale pogum, a bomo na koncu zagotovo zadovoljni.

# Zaupaj svojim občutkom

Na potovanju se naučiš bolj zaupati svoji intuiciji.

# Bodi spontan

Izdelaj si plan potovanja, a se ne pozabi prepustit spontanim dogodivščinam, ki ti bodo prišle naproti.

# Ceniš majhne stvari

Ko boš naprimer že nekaj dni brez tekoče vode v kopalnici ali ko boš le s težavo našel zdravnika, boš začel ceniti majhne stvari, ki te čakajo doma.

# Spoznal boš zanimive ljudi

Na potovanju, daleč stran od doma, si lahko točno takšen, kot si. Spoznal boš ljudi, s katerimi boš takoj našel skupni jezik.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • O akciji Ustavi se! 2018
  Opozoriti želimo predvsem na različne pojavne oblike strahov in jih pojasniti, nagovoriti vse, ki se z njimi soočajo, da jih prepoznajo ter se jih s pomočjo nasvetov in dobrih praks tudi osvobodijo.
 • Ana Ostrički
  “Če sami sebe ne razumemo oz. ne znamo poslušati in razumeti sebe, bomo zelo težko to dali oz. omogočili drugim“, nam zaupa svoj pogled Ana Ostrički, oboževalka vsega digitalnega, ki si ...
 • Polona Požgan
  “Ljudje govorimo s hitrostjo 120 besed na minuto, naši možgani pa sprejemajo informacije s hitrostjo 500 besed na minuto. To pomeni, da manjkajočih 380 “besed” zapolnijo s svojimi mislimi, pojasni ...
 • Nomi Hrast
  Naučila sem se, da je vedno bolje takoj povedati in iskreno povedati. Pomembna oseba v mojem življenju mi je dejala, da v življenju ni stvari, ki je komunikacija ne bi ...
 • Urša Krišelj Grubar
  “Pogosto se spomnim profesorja antropologije, legende s FDV, Staneta Južniča, ki je rekel: je treba mučati, tiho biti, nič govoriti. Bolj sem stara, bolj ga razumem in prav te dni ...