Česa te nauči potovanje

Potovanja

Ne glede na to ali je potovanje dolgo ali kratko, na njem se naučiš marsičesa.

# Vsi drugačni, vseeno a enaki

Res, da prihajamo iz različnih koncev sveta, vzgojeni smo v različnih kulturah z različnimi navadah, a nazadnje smo si veliko bolj podobni, kot se nam zdi na prvi pogled.

# Odvrzi predsodke

Nevede ustvarjamo predsodke in stereotipe, a na potovanju se naučiš, da so ti nepotrebni in predvsem neuporabni.

B*: “zame so potovanja … krajša ali daljša … način življenja in verjemi da z vsakim potovanjem se podirajo meje, tiste, ki jih imaš v svoji glavi … potovanja te bogatijo na povsem drugačen način kot šola, služba … zame ni boljšega načina ‘živeti življenje’ … kot s potovanji.”

# Zapusti območje udobja

Osebnostno zrastemo le, ko se premaknemo iz cone udobja in se “spopademo” z neznanim. Na potovanju bo ogromno situacij, ki bodo od nas terjale pogum, a bomo na koncu zagotovo zadovoljni.

# Zaupaj svojim občutkom

Na potovanju se naučiš bolj zaupati svoji intuiciji.

# Bodi spontan

Izdelaj si plan potovanja, a se ne pozabi prepustit spontanim dogodivščinam, ki ti bodo prišle naproti.

# Ceniš majhne stvari

Ko boš naprimer že nekaj dni brez tekoče vode v kopalnici ali ko boš le s težavo našel zdravnika, boš začel ceniti majhne stvari, ki te čakajo doma.

# Spoznal boš zanimive ljudi

Na potovanju, daleč stran od doma, si lahko točno takšen, kot si. Spoznal boš ljudi, s katerimi boš takoj našel skupni jezik.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Loti Palmer: Prepoznajte (narcistične) metode manipulacije
  Oseba z narcističnimi lastnostmi (ali motnjo) potrebuje občutek, da je svet okoli nje tak, kot ga vidi in razume ona, zato si za dosego tega cilja pomaga z različnimi sredstvi. Glavno med njimi je manipulacija. Spoznajte najbolj pogoste oblike in se jim z znanjem in veščinami uprite.
 • Vsak človek ima v sebi čarobno vilo
  Vsak izmed nas si je že kdaj zaželel, da bi imel čarobno moč iz pravljic in bi z njo premikal gore, si uresničeval skrite želje ali pa se maščeval ljudem, ki so nas prizadeli. Tudi jaz imam kdaj tako željo.
 • Ustavi se in prisluhni … zvokom narave … glasu tišine … sočloveku … sebi
  Kaj se zgodi, ko se naše telo umiri, pozornost prenesemo na to, kar čutimo in manj, kar mislimo, ter se prepustimo tihemu opazovanju tega, kar nas v naravi obdaja in kar se v nas naravno poraja?
 • Jasna Dolamič Gričar: Komunikacija je najtrdnejši temelj odnosov
  Dobra komunikacija je najtrdnejši temelj dobrih odnosov. To povem na vsakem srečanju, druženju, vedno, ko dobim za svoj govor priložnost. Izkazalo se je, da je moja trditev, moje prepričanje, moj moto, popolnoma pravilno, več kot pravilno, da drži kot pribito.
 • Gregor Pirc: Ko zboliš, se resno pogovoriš s seboj
  »Rak«. Že samo beseda te zdrami, kaj šele ko pomisliš, da bi se lahko zgodilo tebi. Običajno zboli nekdo iz službe, morda tvoj sosed, meni pa se to ne more zgoditi, pogosto prepričanje opiše Gregor Pirc iz društva Onkoman.