fbpx

Čevlji z Michelin podplatom

Pohodništvo in gore, Zanimivosti

Hanwag ekskluzivno predstavlja novost – čevlje z Michelin podplatom

Hanwag predstavlja nove, inovativne pohodne čevlje Hanwag Active Winter z ekskluzivno zanje razvitimi gumijastmimi podplati, ki so jih razvili pri Michelin-u. Pohodni čevlji nudijo odličen oprijem, najboljše prileganje in udobje za vsakodnevno rabo pozimi.


Ko se tradicionalni nemški proizvajalec pohodnih čevljev, ustanovljen leta 1921, poveže s 128-letnim proizvajalcem pnevmatik, je pod eno streho gotovo zelo veliko znanja in izkušenj. Po uspešni predstavitvi svojih prvih posebnih jesenskih modelov je Hanwag iskal novo tehnologijo za podplat, s katero bi zapolnil vrzel v kolekciji in zadostil potrebam tako vsakdanje kot aktivne zimske uporabe na prostem. To je Hanwag pripeljalo do partnerstva s podjetjem MICHELIN Technical Soles, s čimer je pridobil obširno znanje in izkušnje več kot 6 000 strokovnjakov za raziskave in razvoj, ki jih po vsem svetu zaposluje podjetje s pnevmatikami. Hanwagovi trije novi, visokokakovostni, vsestranski modeli čevljev za aktivno zimo so bili ekskluzivno razviti z novim podplatom MICHELIN® V-ROUGH, ki temelji na legendarni zimski avtomobilski pnevmatiki MICHELIN Alpin 5. Novi zunanji podplat ponuja posebej dober oprijem in stabilnost, obenem pa je odporen proti obrabi in vzdržljiv.

»Izredno ponosni smo, da lahko predstavimo nove modele za jesen in zimo iz kategorije Active Winter. Tesno sodelovanje s podjetjem MICHELIN, s katerim smo našim modelom priskrbeli najboljši podplat, je bilo zelo navdihujoče in uspešno. Po mojem mnenju so novi ANVIK, AOTEA in MOAPA resnični hibridi, ki v naši kolekciji zapolnjujejo vrzel med rabo za ekstremne aktivnosti na prostem in običajno urbano zimsko rabo. Tehnologija MICHELIN® V-ROUGH jih odlično dopolnjuje, s čimer se ustvari edinstven preplet.« Andreas Settele (vodja oddelka za raziskave in razvoj v podjetju Hanwag)

»Partnerstvo s Hanwagom potrjuje naš uspešen pristop na trgu obutve: svoje tehnično znanje o gumenih zmeseh in naprednih oblikah tekalne površine združujemo s skoraj stoletjem Hanwagovega znanja na področju proizvodnje obutve za hladno vreme. Hanwagovi izdelki so znani po odličnem prileganju, funkcionalnosti, kakovosti in mojstrski izdelavi, lastnostih, zaradi katerih je popoln partner za Michelin.« Trond Sonnergren (vodja oddelka za oblikovanje v JVI za MICHELIN Technical Soles)

Čevlji Hanwag Acitve Winter so na voljo v trgovini Anapurna in v spletni trgovini.

Podplat Michelin® V-ROUGH

Podplat MICHELIN® V-ROUGH je edinstvena, napredna kombinacija oblikovanih vlaken in na poseben način zasnovane mešanice gume, ki se odlično odzivajo in tako predstavljajo pomembne prednosti za aktivne navdušence nad zimskimi športi, hkrati pa tudi za urbane zimske uporabnike. MICHELINOV Winter Compound (WIC) je mehka protizdrsna zmes, ki ponuja trden oprijem do -30 °C in je odporna proti obrabi. Za podplat MICHELIN® V-ROUGH so značilne obrezane oblike, ki zagotavljajo oprijem tako na peti kot na prstih (1), kar omogoča najboljšo stabilnost in nadzor na grobi podlagi. Posebna oblika podplata za napreden oprijem (2) in prepleteno oblikovanje izboljšata oprijem in vzdržljivost (3). Območje stopalnega loka ponuja stabilnost in nadzor pri ovirah (4), široki žlebovi pa zagotavljajo odlično odvajanje vode in večjo prilagodljivost (5). Obliko črke V z legendarne zimske pnevmatike MICHELIN Alpin 5 uspešno prenaša na podplat tehnične obutve. Podplat je ekskluzivno na voljo v kolekciji Hanwag Active Winter, zagotavlja izvrsten oprijem, se sam čisti in je vzdržljiv.

 

Sledite nam

Oznake

Modeli Hanwag active winter v sodelovanju s podjetjem Michelin®:

ANVIK GTX®
Trendovski, večnamenski čevelj zagotavlja udobje na dolgih sprehodih v gozdu in med vsakodnevno zimsko rabo. Opremljen je z inovativnim podplatom MICHELIN® V-ROUGH in ponuja izreden oprijem. V kombinaciji zelo mehke konstrukcije podplata, visokokakovostnega usnja nubuk, podloge GORE-TEX® in perforiranega upogljivega dela na zadnji strani zgornjega dela ANVIK GTX® združuje udobje, funkcionalnost in obliko za zimsko rabo. Poleg tega je ANVIK GTX® narejen s kopitom StraightFit, ki nudi več prostora in boljšo izolacijo prstov.

AOTEA GTX®
Večnamenski, prilagodljiv ženski čevelj je opremljen z inovativnim podplatom MICHELIN® V-ROUGH, ki ponuja izjemen oprijem. Ima posebno žensko obliko, zagotavlja visoko funkcionalnost, je popoln za dolge sprehode v gozdu in vsakodnevno zimsko rabo. V kombinaciji izredno mehke konstrukcije podplata, visokokakovostnega usnja nubuk, podloge GORE-TEX® in perforiranega upogljivega dela na zadnji strani zgornjega dela AOTEA GTX® združuje udobje, funkcionalnost in obliko za zimsko rabo. Poleg tega je narejen s kopitom StraightFit, ki nudi več prostora nogi in boljšo izolacijo za prste.

MOAPA GTX® / MOAPA LADY GTX®
Lahek športni pohodni čevelj je izredno vsestranski in idealna rešitev za enostavno pohodništvo v hladnih razmerah ter za vsakodnevno zimsko rabo. Opremljen je z inovativnim podplatom MICHELIN® V-ROUGH in ponuja zanesljivo oporo na gladkih, mokrih in umazanih površinah, obenem pa izjemno oprijemljivost. Podobno kot drugi modeli je MOAPA GTX® narejen s kopitom StraightFit, ki nudi dodaten prostor in boljšo izolacijo za prste.


Sledite nam


RSS Ustavi se!