fbpx

Čez Pohorje: Iz Maribora v Slovenj Gradec po Slovenski planinski poti

Novice

Dostop in izhodišče:Iz središča Maribora se izpred železniške postaje z mestnim avtobusom št. 6 s postaje Kolodvor zapeljemo v Zgornje Radvanje do končne postaje Vzpenjača, kjer je spodnja postaja gondolske žičnice. Z njo se dvignemo na Bolfenk na nadmorsko višino 1040 m do hotela Bellevue. Opis: V družbi oznak Slovenske planinske poti, ki jo označuje […]

Dostop in izhodišče:
Iz središča Maribora se izpred železniške postaje z mestnim avtobusom št. 6 s postaje Kolodvor zapeljemo v Zgornje Radvanje do končne postaje Vzpenjača, kjer je spodnja postaja gondolske žičnice. Z njo se dvignemo na Bolfenk na nadmorsko višino 1040 m do hotela Bellevue.

Opis:
V družbi oznak Slovenske planinske poti, ki jo označuje številka 1 ob markaciji, se napotimo mimo cerkve sv. Bolfenka na Mariborski razglednik, 1147 m, in nato na Areh. Čez Žigartov vrh, 1346 m, pridemo do Bajgota, odkoder se vzpnemo pod Klopni vrh in nadaljujemo proti Rogli, 1517 m, kjer se na plečatem vrhu z razglednega stolpa razgledamo po širni gozdni okolici. Nadaljujemo mimo slikovitih Lovrenških jezer, čez Ribniški vrh, 1537 m, in Črni vrh, 1543 m, na Veliko Kopo, 1542 m, in Malo Kopo, 1524 m. Čez Kremžarjev vrh, 1164 m, sestopimo v Slovenj Gradec.

Dolžina: 54 km
 
Potek po dolini, v sredogorju
Težavnost: lahka tura

Višinska razlika : 1900 m
Trajanje izleta : 2 dni

DODATNE INFORMACIJE

TIC Bolfenk
Telefon : 02 603 42 11
E-pošta : [email protected]
Spletna stran : www.pohorje.si
 
 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!