fbpx

Kranjska Gora in Hotel Špik

Izleti, Potopisi, Reportaže

Tako sva se že veselila, s težkimi nogami in žarečih obrazov ter svežih misli, prihajajoče masaže. Odločila sva se za Tajsko masažo in masažo z ledeniškimi kamni.

Hotel Špik…

… napis na desni, ki naju je pozdravil ob prihodu v Gozd Martuljek. Po dolgih letih sva se odločila preživeti podaljšan vikend na domačem smučišču.

Prijetno presenečena nad udobnimi in čudovito opremljenimi sobami, naju prijazna receptorka preseneti tudi z informacijo o sobi za hrambo smučarskih čevljev.

Kljub polni zasedenosti sva uspela dogovoriti še popoldanski termin za masažo, ki se nama je prilegla po prvih letošnjih smučarskih zavojih. Omeniti pa velja tudi Alpski wellness, ki se razprostira v pritličju hotela in ponuja pet tematskih sob, teraso s panoramskim pogledom na gorovje. Razvajate se lahko še z masažami, solnim pilingom ali le uživate v čudovitem razgledu ob skodelici čaja. Dve uri sprostitve v tem čudovitem okolju sta minili prehitro.

Večerja in sprostitev ob masaži

Večerja je bila raznolika in bogata s pridihom lokalnih posebnosti.

Kondicija nama drugi dan oddiha ni dopuščala več kot nekaj ur smučanja. S težkimi nogami in žarečih obrazov sva se veselila masaže. Iz ponudbe sva izbrala masažo z ledeniškimi kamni in tajsko masažo. Sam se izbral tajsko, ki me je dodobra sprostila in poskrbela, da je naslednji dan smučanja minil brez večjih bolečin. Masaža z ledeniškimi kamni pa je po pripovedovanjih moje partnerke nekaj posebnega ter … subtilna. Preostanek popoldneva sva preživela v bazenskem kompleksu s savnami ter uživala v razgledu na julijske vršace.

IMG_1480

Za družine

Pri večerji ugotoviva, da je to pravzaprav družinski hotel, s ponudbo konferenčnih dejavnosti. Na prvi pogled sicer nasprotujoči interesi, se zaradi dobre organiziranosti in strokovnega osebja, izkažejo za združljive.

K nama v tistem času pristopita stara prijatelja, ki že deveto leto z družino zahajata v ta hotel. Ravno zaradi pestre ponudbe organiziranih dejavnosti za otroke tako v hotelu kot tudi na smučišču, je hotel idealen za družine. Otroci tako lahko ustvarjajo na delavnicah z glino, delavnicah risanja, na plavalnih tečajih medtem, ko starši uživajo v klepetu in igri taroka.

Foto: Roman Maroša


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.