fbpx

Kranjska Gora in Hotel Špik

Izleti, Potopisi, Reportaže

Tako sva se že veselila, s težkimi nogami in žarečih obrazov ter svežih misli, prihajajoče masaže. Odločila sva se za Tajsko masažo in masažo z ledeniškimi kamni.

Hotel Špik…

… napis na desni, ki naju je pozdravil ob prihodu v Gozd Martuljek. Po dolgih letih sva se odločila preživeti podaljšan vikend na domačem smučišču.

Prijetno presenečena nad udobnimi in čudovito opremljenimi sobami, naju prijazna receptorka preseneti tudi z informacijo o sobi za hrambo smučarskih čevljev.

Kljub polni zasedenosti sva uspela dogovoriti še popoldanski termin za masažo, ki se nama je prilegla po prvih letošnjih smučarskih zavojih. Omeniti pa velja tudi Alpski wellness, ki se razprostira v pritličju hotela in ponuja pet tematskih sob, teraso s panoramskim pogledom na gorovje. Razvajate se lahko še z masažami, solnim pilingom ali le uživate v čudovitem razgledu ob skodelici čaja. Dve uri sprostitve v tem čudovitem okolju sta minili prehitro.

Večerja in sprostitev ob masaži

Večerja je bila raznolika in bogata s pridihom lokalnih posebnosti.

Kondicija nama drugi dan oddiha ni dopuščala več kot nekaj ur smučanja. S težkimi nogami in žarečih obrazov sva se veselila masaže. Iz ponudbe sva izbrala masažo z ledeniškimi kamni in tajsko masažo. Sam se izbral tajsko, ki me je dodobra sprostila in poskrbela, da je naslednji dan smučanja minil brez večjih bolečin. Masaža z ledeniškimi kamni pa je po pripovedovanjih moje partnerke nekaj posebnega ter … subtilna. Preostanek popoldneva sva preživela v bazenskem kompleksu s savnami ter uživala v razgledu na julijske vršace.

IMG_1480

Za družine

Pri večerji ugotoviva, da je to pravzaprav družinski hotel, s ponudbo konferenčnih dejavnosti. Na prvi pogled sicer nasprotujoči interesi, se zaradi dobre organiziranosti in strokovnega osebja, izkažejo za združljive.

K nama v tistem času pristopita stara prijatelja, ki že deveto leto z družino zahajata v ta hotel. Ravno zaradi pestre ponudbe organiziranih dejavnosti za otroke tako v hotelu kot tudi na smučišču, je hotel idealen za družine. Otroci tako lahko ustvarjajo na delavnicah z glino, delavnicah risanja, na plavalnih tečajih medtem, ko starši uživajo v klepetu in igri taroka.

Foto: Roman Maroša


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.
 • Petra Petravič: Spoštuj sebe in sogovornika
  Pred dnevi mi je sogovornik zaupaj svojo izkušnjo: »Veste, najtežje je začet in končat s pisanjem.« Pa še kako prav je imel. Če bi me pred mesecem dni vprašali, kaj si mislim o kampanji »Ustavi se«, ki je v letošnji zasnovi fokusirana na pomembnost »ustaviti se za trenutek in prisluhnit drugemu«, bi bil moj zapis […]
 • Ustavi se in se nam pridruži pri reševanju izzivov
  V Lidlu Slovenija bodo v avgustu v sklopu vseslovenske akcije Ustavi se, ki letos v ospredje postavlja komunikacijo, dejavni na svojem Instagram profilu.