fbpx

Curaçao

Eksotična potovanja, Novice, Potovanja, Zanimivosti

Curaçao: romantični zalivi in sanjske plaže

Curaçao je največji otok nizozemskih Antilov in leži na jugu Karibov pred venezuelsko obalo.

Willemstad

Willemstad, zgodovinsko mesto in pristanišče na Curaçao, je UNESCO leta 1997 označil za svetovno kulturno dediščino. Očarljiva so sprehajališča skozi starinsko mestno jedro Willemstada. Krasijo ga romantične uličice z restavriranimi spomeniškimi zgradbami iz zmagoslavne preteklosti.

Letni časi, ki so primerni za obisk

Curaçao lahko obiščete v vseh letnih časih, saj na otoku nimajo deževnega obdobja in ne leži na področju hurikanov. Povprečna temperatura se giblje okoli 28 stopinj Celzija. Otok ima lepe, s palmami obrasle plaže in romantične zalive, kot je Cas Abao na zahodnem delu Curaçaoa, privlačna je tudi dolga peščena plaža Jan Thiel na vzhodu.

V rajskih zalivih so urejene plaže in ob njih manjše restavracije. Obiščite tudi sosednji neposeljen otok mali Curaçao, ki ima plažo iz belega koralnega peska.

Severna obala je “groba”, v Boca Tabli stoji originalna “Kunuku Haus”, ki so jo po osvoboditvi postavili sužnji. Na vzhodnem delu otoka, na Dina Veeris, so vrtovi zelišč in začimb.

Obiskovalce očarajo sprehod skozi podzemne jame HATO. Podvodni svet očara potapljače in snorkerje. Devetnajst kilometrov dolgi koralni greben ter potopljene ladje so prebivališče živali in rastlin.

Curaçao je otok Salse, Reggae in Tumbe. V času od oktobra do novembra poteka jazz festival. V karnevalskem tednu, februarja, mestne ulice kar vibrirajo ob ritmih glasbe. Če na avtobusu slišite Salso in Merengue, se prepustite južnjaškemu ritmu življenja in občutili boste, da Južna Amerika ni daleč.

Kunkuk in Christoffel

V Kunuku je velik naravni park, oglejte pa si še Christoffel National Park. Obiskati se splača morski akvarij, ki je eden večjih v regiji in kjer se pogumni odpravijo na plavanje z morskimi psi ali velikimi želvami in mantami.

Značilna pijača otoka

Najbolj okusna značilnosti otoka je svetovno znan moder, oranžen, rdeč ali zelen liker, ki ga pripravljajo iz grenkih Ihara pomaranč, ki so jih na otok pripeljali iz španske Valencije.

Na Curaçao pa stoji tudi najstarejša sinagoga Amerike.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]