fbpx

Curaçao

Eksotična potovanja, Novice, Potovanja, Zanimivosti

Curaçao: romantični zalivi in sanjske plaže

Curaçao je največji otok nizozemskih Antilov in leži na jugu Karibov pred venezuelsko obalo.

Willemstad

Willemstad, zgodovinsko mesto in pristanišče na Curaçao, je UNESCO leta 1997 označil za svetovno kulturno dediščino. Očarljiva so sprehajališča skozi starinsko mestno jedro Willemstada. Krasijo ga romantične uličice z restavriranimi spomeniškimi zgradbami iz zmagoslavne preteklosti.

Letni časi, ki so primerni za obisk

Curaçao lahko obiščete v vseh letnih časih, saj na otoku nimajo deževnega obdobja in ne leži na področju hurikanov. Povprečna temperatura se giblje okoli 28 stopinj Celzija. Otok ima lepe, s palmami obrasle plaže in romantične zalive, kot je Cas Abao na zahodnem delu Curaçaoa, privlačna je tudi dolga peščena plaža Jan Thiel na vzhodu.

V rajskih zalivih so urejene plaže in ob njih manjše restavracije. Obiščite tudi sosednji neposeljen otok mali Curaçao, ki ima plažo iz belega koralnega peska.

Severna obala je “groba”, v Boca Tabli stoji originalna “Kunuku Haus”, ki so jo po osvoboditvi postavili sužnji. Na vzhodnem delu otoka, na Dina Veeris, so vrtovi zelišč in začimb.

Obiskovalce očarajo sprehod skozi podzemne jame HATO. Podvodni svet očara potapljače in snorkerje. Devetnajst kilometrov dolgi koralni greben ter potopljene ladje so prebivališče živali in rastlin.

Curaçao je otok Salse, Reggae in Tumbe. V času od oktobra do novembra poteka jazz festival. V karnevalskem tednu, februarja, mestne ulice kar vibrirajo ob ritmih glasbe. Če na avtobusu slišite Salso in Merengue, se prepustite južnjaškemu ritmu življenja in občutili boste, da Južna Amerika ni daleč.

Kunkuk in Christoffel

V Kunuku je velik naravni park, oglejte pa si še Christoffel National Park. Obiskati se splača morski akvarij, ki je eden večjih v regiji in kjer se pogumni odpravijo na plavanje z morskimi psi ali velikimi želvami in mantami.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Značilna pijača otoka

Najbolj okusna značilnosti otoka je svetovno znan moder, oranžen, rdeč ali zelen liker, ki ga pripravljajo iz grenkih Ihara pomaranč, ki so jih na otok pripeljali iz španske Valencije.

Na Curaçao pa stoji tudi najstarejša sinagoga Amerike.


Sledite nam


RSS Ustavi se!