fbpx

Delhi, pisano velemesto južne Azije

Novice

Delhi  je eno največjih mest na svetu, nastalo pa je že v 11. stoletju. Skupaj z indijskim glavnim mesto New Delhijem šteje skoraj devet milijonov prebivalcev. Je industrijsko, trgovsko, prometno in univerzitetno središče dežele, sedež zveznega parlamenta in vlade. Čeprav se dve tretjini Indijcev preživljata s kmetijstvom, vas lahko popelje v Delhi poslovna pot. V […]

Delhi  je eno največjih mest na svetu, nastalo pa je že v 11. stoletju. Skupaj z indijskim glavnim mesto New Delhijem šteje skoraj devet milijonov prebivalcev. Je industrijsko, trgovsko, prometno in univerzitetno središče dežele, sedež zveznega parlamenta in vlade.

Čeprav se dve tretjini Indijcev preživljata s kmetijstvom, vas lahko popelje v Delhi poslovna pot. V zadnjem času se je zelo razvila farmacevtska industrija, zelo pomembni pa sta tudi proizvodnji potrošniškega blaga in tekstila. Indijski način življenja vključuje navado, da so vsi vsem venomer na razpolago. Tako se lahko tudi vam zgodi, da boste iz recepcije dobili klic, da so vaši poslovni partnerji prav zdaj na poti v vašo sobo, kjer bo sestanek. Če vas v sobi ni, vas bodo tudi več ur potrpežljivo čakali.

Med pogovori veljajo strogi vljudnostni kodeksi. Kot vsa velemesta, tudi Delhi ponuja na ogled tako največje bogastvo kot najhujšo bedo. Najpomembnejša veščina je barantanje. Barantate lahko celo za ceno sobe v hotelu  tudi, če je ta videti poln. Letališče je od centra oddaljeno le cca 10 km, s taksijem vas bo pot stala 250 do 350 rupij, to je približno1000 do 1500 SIT. Pozor, naletite lahko na goljufive taksiste. Voznino za nekatere taksije lahko plačate na posebnih stojnicah, ki obratujejo noč in dan. Noben predel Delhija sicer ni posebej nevaren, vendar je treba biti povsod  pozoren na žeparje. Za pot v Indijo državljani Slovenije potrebujemo vizo, štiri došest tednov pred odhodom pa obiščemo ambulanto za popotnike in se preventivno cepimo in zaščitimo z zdravili.

Sledite nam

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!