fbpx

Denarja za vikende dovolj, le kupcev ni: Cene počitniških stanovanj v Kranjski Gori so padle tudi za polovico, prav tako prodaja

Novice

Kranjska Gora – Gospodarska in finančna kriza ne prizanašata niti najbogatejšim, ki so po navitih cenah v zadnjih letih kupovali počitniška stanovanja v za Slovence še vedno prestižni Kranjski Gori. Cena kvadratnega metra takega stanovanja se je dvignila tudi do šest tisoč evrov, zdaj je »vikend« v Kranjski Gori mogoče kupiti po dva tisoč evrov […]

Kranjska Gora – Gospodarska in finančna kriza ne prizanašata niti najbogatejšim, ki so po navitih cenah v zadnjih letih kupovali počitniška stanovanja v za Slovence še vedno prestižni Kranjski Gori. Cena kvadratnega metra takega stanovanja se je dvignila tudi do šest tisoč evrov, zdaj je »vikend« v Kranjski Gori mogoče kupiti po dva tisoč evrov za kvadratni meter.

Prodaja ta hip miruje, Kranjskogorci so »našteli« okoli dvesto praznih neprodanih stanovanj, mnogi se šalijo na svoj račun, češ da so postali kraj oglaševalskih tabel nepremičninskih agencij. Poznavalci pa napovedujejo, da bodo cene še padle.

Na pol zgrajena stavba na mestu nekdanje vile Olga tik pod smučiščem je v lasti finančne družbe Ilirika. Naložba je vredna tri milijone evrov, milijon bi dobili od Evropske unije, a se bodo denarju odpovedali. Direktor Ilirike Igor Štemberger je povedal, da ne zgolj zaradi finančne krize, zaradi katere so gradnjo morali ustaviti, pač pa zato, ker bodo stavbo, ko bo le končana, oddali v najem kot gostinsko-turistični objekt, za kar pa naj Evropa ne bi dala denarja. »Je pa res, da smo gradnjo začasno ustavili, ker finančna in gospodarska kriza narekujeta drugačno financiranje. Kdaj bomo nadaljevali, je odvisno prav od razmer na finančnih trgih,« krutih dejstev za graditelje in prodajalce nepremičnin v Kranjski Gori ni skrival Igor Štemberger. (Foto: Primož Knez)

 

 

 

 

 

 

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.