fbpx

Z avtoštopom do Barcelone 1. del

Potopisi

Na vroč avgustovski večer sva tako polna pričakovanj čakala na naslednjo žrtev na enem od izvozov smer Trst-Benetke.

V poznih 80-ih je bilo štopanje še vedno dokaj pogosta in varna ter predvsem legalna oblika potovanja za mlade. Tako smo se šesterica svežih maturantov odločila, da obiščemo Barcelono. Zaradi omejenih denarnih sredstev in nekoliko manj omejenega časa, dober mesec dni, smo si za potovanje izbrali avtoštop. Razdelili smo se na pare, ocenili, da za tak podvig potrebujemo nekje 3 do 5 dni. Ker seveda ne bomo potovali skupaj, in če smo želeli v Barceloni čas preživljati skupaj, je bil nujen dogovor kje in kdaj se srečamo. Ker nihče od nas ni poznal mesta, smo se spomnili, da je bil Picasso iz Barcelone in sigurno obstaja kakšen njegov muzej v Barceloni. Dogovorjeno; torej po treh dneh od začetka potovanja in največ do 5 dni, se dobimo vsak dan pred Picassovim muzejem ob 12.00 opoldne in ob 18.00 popoldne. Če v temu času komu ne uspe, se znajde sam.

Barca Benetke 1Spakirali smo relativno majhne nahrbtnike, vzeli ves denar, ki smo ga lahko napraskali, skrbno skrili takrat zelo cenjen Jugoslovanski potni list, in že smo stali pri vhodu na avtocesto na obrobju mesta., s prstom navzgor. Prvotni plan je bil, da do večera pridemo do Benetk, kjer prespimo in naslednje jutro zgodaj pričnemo s štopanjem do Genove. Glede na to da je v Ljubljani sonce že zahajalo, ko sva z Vero dobila prvi »štop« do Trsta, je bil to kar ambiciozen plan. Na vroč avgustovski večer sva tako polna pričakovanj čakala na naslednjo žrtev na enem od izvozov smer Trst-Benetke. Čeprav je bila že ura krepko preko 8 zvečer, je sonce še vedno grelo in tudi dan ni kazal znakov, da se misli že kmalu posloviti. Zato sva sklenila, da je vredno vztrajati, vsaj do mraka, na možnost, da nama uspe še ta dan priti do planiranega cilja-Benetk.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.