Do skrivnosti Krasa in Jadrana

Novice

Ko vas na surfu prepiha portoroška burja, je čas, da se toplo oblečeni udobno zleknete v podzemni vlakec Postojnske jame. Vaše umetniške čute naj nagovorita grafik Lojze Spacal v štanjelski galeriji in arhitekt Jože Plečnik na mnogih lokacijah v Ljubljani. Ko boste na hrbtu slovenskega belega lipicanca doživeli sončni zahod, boste začeli verjeti v nadnaravne […]

Ko vas na surfu prepiha portoroška burja, je čas, da se toplo oblečeni udobno zleknete v podzemni vlakec Postojnske jame.

Vaše umetniške čute naj nagovorita grafik Lojze Spacal v štanjelski galeriji in arhitekt Jože Plečnik na mnogih lokacijah v Ljubljani.

Ko boste na hrbtu slovenskega belega lipicanca doživeli sončni zahod, boste začeli verjeti v nadnaravne sile. Najdete jih na Slivnici nad Cerknico, kjer domujejo čarovnice.

Pred njimi se lahko skrijete v Predjamski grad, vklesan v živo skalo … ali  pa jih izničite s kozarčkom plemenite malvazije na »osmici«. Nato pa nazaj na obalo, morda v eno izmed kavarnic na piranskem Tartinijevem trgu …

Namigi:

  • Kulinarični: kraški pršut in teran, morske dobrote, bobiči, malvazija, refošk
  • Wellness: v termah ob Jadranskem morju, v Kopru, Strunjanu in Portorožu
  • Igralniški: poskusite srečo med belimi konji v Lipici ali ob odsevu lune v Portoroškem morju
  • Vodni: sprostitev v morju, v bazenih v Kopru, Izoli, Strunjanu, Portorožu, v Rakovem Škocjanu
  • Kolesarski: vzdolž obale in po slovenski Istri, Javornikih, Krasu
  • Pohodniški: na Nanos, Snežnik, Slavnik, Slivnico, okrog Cerkniškega jezera …

Sledite nam


RSS Ustavi se!