fbpx

Doživite pomlad v objemu narave

Izleti, Kolesarjenje, Pohodništvo in gore, Sprostitev

Po res dolgi zimi, daljši dnevi kar kličejo k aktivnostim v naravi, krajšemu oddihu ali enodnevnim izletom.

Pomlad je Kranjsko Goro ovila v tople sončne žarke in tako je postala odlično izhodišče za sprehode, kolesarjenje (kolesarska pot vodi vse od Jesenic do Rateč in v sosednjo Italijo, Avstrijo) ter odkrivanje ponudbe po okoliških vaseh.

Veriga hotelov Hit Alpinea Kranjska Gora pa doda še vse preostale manjkajoče elemente za popoln oddih.

Ponudbo hotelov (Kompas, Ramada Resort in Ramada Hotel & Suites Kranjska Gora) dopolnjujeta dva wellness centra in sta na voljo vsem, ki bi se želeli prepustiti spretnim rokam maserk, zaplavati v bazenu ali si privoščiti katero izmed neg obraza ali telesa.

Med tem, ko boste uživali na masaži, bo za vaše otroke poskrbela animacijska ekipa, ki je za čas prvomajskih počitnic pripravila pester program. Tako bodo ustvarjali na delavnicah, pekli piškote, postavili mini mlaj, zaplesali v diskoteki, vsi skupaj se boste lahko odpravili na piknik izlet ali zvečer spoznavali Kranjsko Goro v soju bakel.

Najbolj vztrajni pa bodo lahko še dolgo v večer čofotali v bazenu. Aqua Larix se razprostira na 400 m2 vodnih površin s hidrozračno masažo in zračnimi gejzirji, vodnimi slapovi in posebnim masažnim bazenom in bazenom za najmlajše. Ob vikendih pa omogoča tudi nočno kopanje.

Za čas prvomajskih počitnic so v hotelih pripravili poseben paket, ki poleg polpenziona vključuje še ogled enega izmed lokalnih muzejev, vožnjo po poletnem sankališču Besna Pehta, kopanje v bazenih in bogat animacijski program.

Sprehodi v naravi, posedanje po hotelskih terasah z izjemnimi pogledi na vrhove Julijskih Alp in ob odličnih dobrotah Sladke Julije (lastna blagovna znamka sladic) pa bodo dodali piko na i vašim počitnicam.

Predlogi za izlet

Preživite svoj oddih aktivno in spoznajte tudi ponudbo okoliških vasi, kamor se lahko odpravite kar s kolesom in pri tem obiščete katerega od muzejev (Planinski, Liznjekova hiša, Kajžnkova domačija in muzej v Planici), se povzpnete do katerega od slapov (Martuljški, Nadiža, Peričnik), si ogledate zanimiv izvir Save v Zelencih ali pa povzpnete na Peč, tromejo med Italijo, Avstrijo in Slovenijo.

Zelenci

Do Zelencev boste prišli po kolesarski poti ali cesti, ki vodi do Rateč oz mejnega prehoda z Italijo. Čudovita jezerca so dostopna po krajši, označeni pešpoti, ki vodi desno od kolesarske poti ali iz parkirišča Zelenci, ki se nahaja na levi strani med Podkorenom in Ratečami. Jezerca so »drugi« oz talni izvir Save Dolinke (prvi izvir je v Tamarju) in so naravni rezervat. Občudovali boste lahko neokrnjeno naravo, zanimivo rastje in živalski svet.

Planica – Tamar

V Planico se odpravite iz Kranjske Gore proti italijanski meji (po kolesarski poti ali z avtomobilom) in na odcepu za Rateče zavijte levo proti Planici. Cesta iz Planice proti Tamarju je makadamska in zaprta za vozila, tako da se bo potrebno naprej odpraviti peš. Poti v Tamar sta dve, v kolikor boste izbrali desno (pozimi namenjeno tekačem), boste na njej – skozi učno pot, spoznavali okoliško hribovje in ostale zanimivosti.
Tamar je tudi odlična izhodišča točka za vse, ki bi se odpravili tudi na malo zahtevnejše obiske naših gora.

Tromeja (Peč)

Izredno priljubljena točka izletnikov, je 1508 m visok vrh, ki se dviga nad Ratečami in na katerem je tromeja med Avstrijo, Italijo in Slovenijo. Iz Rateč boste do vrha zmerno hodili cca. 2 uri. Ob poti vas bodo spremljale informacijske table, ki vas bodo seznanile z zanimivostmi, na vrhu pa se vam bo odprl čudovit razgled na sosednjo Avstrijo in proti dolini Tamarja.

Martuljški slapovi

Do začetne točke v Gozd Martuljku boste iz Kranjske Gore prišli po kolesarski poti ali z avtomobilom v smeri Ljubljane, od hotela Špik pa preko mostu čez Savo Dolinko do parkirišča ob cesti. Označena pot vas bo vodila do prvega 30 m visokega slapu ter do drugega 100 m visokega slapu.

Slap Peričnik

Iz Kranjske Gore se odpravite proti Mojstrani (smer Ljubljana). Do Mojstrane vas vodi tudi kolesarska pot, ki je ločena od ceste. Iz Mojstrane se do slapu lahko odpravite po pešpoti ali pa se z avtomobilom pripeljete do koče pri Peričniku.
Slap je izredno zanimiv, saj se pod njim lahko celo sprehodite, visok pa je kar 52 m. Možen je tudi dostop do drugega slapu, pot do njega pa je kratka, a strma.

Pustite se razvajati, privoščite sebi in svojim najdražjim aktivne počitnice, naredite nekaj zase in doživite prijetne trenutke v objemu narave.

Informacije na: www.hit-alpinea.si in brezplačni telefonski številki: 080 88 30


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.