fbpx

Dr. Aleksander Šinigoj “naučil sem se …”

Aktualno, Jutranja., Novice

Moja jutra so večinoma zelo različna. Odvisno ali gre za intenzivno obdobje ali za manj intenzivno obdobje v letu ali gre za vikend ali teden ali gre za poletje ali zimo ali sem doma ali sem v tujini. Na splošno zelo rad zgodaj vstajam.

Moja jutra so večinoma zelo različna. Odvisno ali gre za intenzivno obdobje ali za manj intenzivno obdobje v letu ali gre za vikend ali teden ali gre za poletje ali zimo ali sem doma ali sem v tujini.

Na splošno zelo rad zgodaj vstajam.

Pred več kot desetimi leti sem se dal hipnotizirat, da bi vstajal ob 4ih zjutraj in ogromno let sem imel to notranjo budilko, ki me je zbudila, tudi ko nisem hotel vstati ob 4ih. In nisem bil zadovoljen s tem. Potem sem z uporabo samohipnoze to pobrisal, čeprav je danes še vedno veliko dni, ko se zbudim ob 3:58, 3:59 ali 4:03 ali tam okrog. 

Naučil sem se, da si v mislih rečem

Naučil sem se po novem, da zvečer pred spanjem v mislih rečem, kdaj bom zjutraj vstal in potem to tudi naredim, navadno par minut prej. S tem tudi pobrišem staro hipnozo, ki je bila naravnana na 4:00.

Rad imam jutra, ker je takrat tišina in mir.

Večinoma zjutraj vizualiziram in meditiram, grem v moj laboratorij uma, to je tehnika, ki jo učim na Praktiku Hipnoze. Del te odlične tehnike samohipnoze je tudi vaja hvaležnosti, znotraj laboratorija uma in samohipnoze naredim tudi ritual hvaležnosti. Naredim nekaj enostavnih vaj za telo, če imam uteži na voljo z utežmi, drugače brez, nekaj vaj iz joge, vsaj pozdrav soncu.

Tudi, ko se tuširam, umivam zobe, brijem, pri vseh teh aktivnostih v mislih ponavljam cilje, ne sicer vedno, vendar imam nekaj opomnikov za to.

Zaspim in se zbudim s prebiranjem obnov

V zadnjem času zaspim zvečer in se zjutraj zbudim s prebiranjem obnov knjig. Neverjeten občutek je, ko v pol ure preberem 10 knjig. Saj vem, da gre samo za obnove in ne knjige v celoti. In prebiram knjige, ki sem jih prebral pred desetletji, prebiram nove knjige, prebiram knjige za osebnostno rast, življenjepise, včasih nekaj čisto tretjega. Fasciniran sem nad tem, kako dragoceno mi je, da pokukam v um nekoga in dobim bistvo v par minutah.

Verjamem, da programiramo naš um 24 ur na dan in prav jutra so ključna ko smo najbolj hipnotizabilni, dobimo največ dobrih sugestij direktno v naš nezavedni um.

Sledite nam

Oznake

Ko sem doma praviloma vedno jaz vozim otroke v vrtec in šolo. Rad poslušam te vsebine tudi, ko so otroci z mano, kajti vem, da potem dobijo sigurno kakšno dobro sugestijo, tudi če se vsebine vrtijo v ozadju čisto potiho. Tudi, ko se vozim v službo poslušam podcaste ali obnove knjig.


Sledite nam


RSS Ustavi se!